© Copyright 2018 evenimentar.ro

Muzică

! VIDEO PRIMA APARIȚIE Muse Quartet a lansat primul clip muzical, la un cover după o piesă a lui Smiley

Publicat

în

Fetele de la Muse Quartet au lansat primul lor clip muzical. Ele au realizat o variantă reinterpretată a piesei „Vals”, a lui Smiley, artist alături de care au și concertat. Trupa Muse Quartet este cunsocută pentru colaborările cu artiști din diferite zone muzicale, de la rap, la rock.

Ansamblul Muse Quartet, cunoscut pentru colaborările diverse cu artiști români din toate genurile pe care le-au avut, au lansat primul clip. Piesa este o reinterpretare a melodiei „Vals”, a lui Smiley. Alegerea acesteia a fost destul de simplă pentru cele patru fete, trupa lor fiind cea care a cântat pe fundalul sonor al piesei originale. Pe lângă asta, cvartetul apare și în clipul piesei lui Smiley. Ideea clipului și viziunea pusă în practică au venit din partea a doi prieteni ai celor patru membre Muse Quartet: Paul Lovas, proprietar al Sqare One Studio din Londra și fotograful Cătălin Tomoiagă. Filmările au durat o noapte întreagă.

„Este excelent ca un artist contemporan atât de cunoscut să readucă în atenția publicului o reinterpretare  a valsului iar cvartetul nostru îi da acea nota clasică specifică. Suntem prietene cu Smiley, alături de care am făcut un turneu cu piese reinterpretate. A fost vorba, mai exact, de nouă concerte pe care le-am avut în toamna anului 2016”, a declarat pentru evenimentar violista Muse Quartet, Maria Colțatu.

Pe lângă colaborarea cu celebrul cântăreț român, Muse Quartet a mai cântat cu Byron, Vanotek, Alexandrina Histrov, Lucia, CTC, Deliric, Silent Strike, Vunk, Golan și Alexandra Usurelu. Fetele au avut și un proiect alături de Akua Naru.

 

 

Muse Quartet, format după un concert stradal

Muse Quartet s-a format prin fuziunea Mariei și Corinei, – care cântă împreună dinainte de 2010 -, cu celelalte componente: Alina și Nicoleta. Primele două s-au hotărât să cânte pe stradă în Brașov, pentru a-și aduna bani de mers la mare, în Vama Veche. Prestația lor a fost primită cu mult entuziasm de trecători. Publicul prezent a reacționat surprinzător la muzica fetelor, iar ele au rămas impresionate de bucuria și bunădispoziția pe care le-au adus. Acesta a fost, practic, imboldul de a merge mai departe, iar Muse Quartet s-a născut odată cu venirea în trupă a celorlalte două fete: violonistele Alina și Nicoleta. Cât despre colaborările pe care le au, fetele spun că ele își aleg „colegii” de scenă dintre artiștii pe care îi ascultă și ale căror fane sunt. „Am pornit proiectul Muse Quartet tocmai din dorința de a cânta muzica pe care o ascultăm fiecare acasă”, a dezvăluit Maria Colțatu.

 

Membrele Muse Quartet

Alina Horez (vioara I);

Nicoleta Petre (vioara II);

Maria Colțatu (violă);

Corina Ciuplea (violoncel).

Română
English Română