© Copyright 2018 evenimentar.ro

Opinie

VIDEO Există UNTOLD și în afara Cluj Arena! Povestea scenei Alchemy, cel mai drag loc din festival

Publicat

în

Experiențele de la Untold sunt diverse în fiecare an. Dar ori că îmi plănuiesc să stau cu aceiași prieteni, ori că rămân cu ficare om cunoscut cu care mă întâlnesc pe teritoriul festivalului, ori că ajung chiar să mă împrietenesc cu lume nouă, de când se organizează UNTOLD reușesc scapfără să calc pe gazonul de la Cluj Arena.

Fără să fac vreun comentariu despre cei care iubesc muzica lui Armin Van Buuren și preferă să umple stadionul în fiecare noapte, recunosc cu mâna pe inimă că muzica de la Main Stage nu mă atrage în nici un fel. Evident, în afară de câțiva artiști și trupe care au făcut excepție de la regulă: anul trecut o Ellie Goulding, anul ăsta un Prodigy, un Golan sau orice alți români pentru care m-am bucurat să-i văd pe programul celui mai important loc din festival și care vor „ateriza” pe scena principală.

Deși, poate, pentru zecile de mii de oameni care își duc “traiul” de patru zile în mulțime, pe gazonul acoperit al Cluj Arena aș părea un caz fără speranță, pot spune că am și eu plăcerile mele vinovate. Scena Alchemy, de exemplu, amplasată în fața Sălii Polivalente. Platoul din fața Polivalentei clujene este, pentru mine, „casă”. Dacă nu știi unde sunt și vrei să mă vezi, te rog să mă cauți acolo, până duminică. Cu siguranță ne vom întâlni. Gazda rap-ului, drum’n’bass-ului și a dubstep-ului, scena Alchemy e singurul loc din festival ce mă animă cu adevărat.

Ieri, programul de la scena cu pricina a fost deschis, la 17.00, chiar de clujenii MC Agent și Dj Snow, un duo destul de cunoscut deja atât în Cluj, cât și în țară. Membrii ai Unusual Suspects, ei fac parte din „familia” drum’n’bass din România, ca echipă, de 15 ani. Poate, dacă știți un pic despre subiect, cunoașteți petrecerile RO:Massive de la Midi, făcute de ei. „A treia prezență pe scena Alchemy de la UNTOLD ne-a adus soare, entuziasm și public internațional pus pe distractie. Când intensitatea setului nostru s-a apropiat de maximum, am prelut controlul gardului din primul rând, ca de obicei, unde am cântat și am petrecut cu prieteni noi sau ne-am amuzat cu vechii susținători care știu ce ne poate pielea.”, îmi povestește MC Agent legat de momentul lor muzical.

 

 

Dar, ca să revenim la povestea zilei de joi, să amintim momentul lui Faibo X. El a fost urmat de DOC de la CTC, care, deși era trecut pe program ca proiect solo de promovare a albumului proaspăt-scos, el a urcat pe scenă alături de colegii săi de trupă și de colaboratorul lor, Exile, cu care a avut și un moment de freestyle, în care au făcut rime pe loc.

 

 

Celor de la CTC le-a urmat Grasu XXL, devenit, dacă nu era, vedetă după ce luna trecută la Neversea a reușit să îi pornească pe cei din public într-o adevărată răscoală împotriva PSD. Despre întâmplare puteți citi într-un articol semnat evenimentar.

 

 

Ca să nu uit, pe parcursul serii am făcut câteva popasuri și la scena Time, de lângă Hotel Sport, unde mi-a fost dat ochilor să-l recunosc pe DJ Pagal, o legendă a muzicii electronice pe vremea când, în orașul de baștină, descopeream acest gen. Am aflat că încă mai activează în domeniul muzical și nu o face rău deloc. Sau am fost eu prea deschis la muzici noi. Oricum, lumea din fața scenei era destul de pestriță: băieți cu tricouri cu sclipici, alături de fete vopsite un brunet deranjant de asemănător, cu gene false și parfumate cu mirosuri crude. Poate știți ce zic. Pe lângă ei, tineri în căutare de identitate muzicală, îmbrăcați de festival. Și eu, cu o căciulă de pescar și cu gluga hanoracului trasă peste ea. Vă imaginați decorul? Mi-era frig, fusesem plouat cu câtăva vreme în urmă.

 

 

Pentru a reveni la scena Alchemy, trecerea de la hip-hop la dubstep/drum’n’bass a fost făcută joi seară de Forein Beggars, puși în program ca o punte de legătură între stiluri. Borgore și Pendulum DJ SET au acaparat boxele de la Alchemy până la ora 3.30, când, la secundă, DJ-ul a oprit muzica.

 

 

Oamenii de la sunet au făcut un final fericit, alegând piesa „Somewhere Over the Rainbow” pentru a-i „petrece” pe oameni spre casă sau spre celelalte scene. Publicul a început să cânte în cor versurile lui Israel Kamakawiwoʻole în tot drumul lor, moment în care am intrat în vorbă cu un Dan din Alba Iulia, care pleca, la bustul gol, spre campingul de la Colina. Omul se pierduse de prietenii lui și a mers să arunce o ultimă privire pe Cluj Arena, moment în care l-am refuzat. Motivele le știți de mai sus. Am ales să fac o tură nocturnă de festival, în drumul meu spre casă, în care am mâncat o jumătate de pleșcăviță sârbească de la un van de mâncare din Constanța (da, știu, nu văd legătura dintre cele două, așa au zis și angajații care mi-au pregătit mâncarea) și am făcut câteva fotografii în zona scenei Daydreaming, dar care au ieșit, am observat, foarte prost. Sper să nu uit vineri locurile în care le-am făcut, că arătau deosebit de Instagram-abile. Vă aștept să ciocnim o bere deseară la Ocean Wisdom, Deliric & Silent Strike, A Skillz, Noisia și Modestep, la aceeași scenă dragă. Nu-i uitați numele, pentru că simt că, dacă UNTOLD va mai exista, tot aici va fi punctul nostru de întânlire: Alchemy.

Calendar de evenimente

  1. EXPOZIȚIE. Space in the City

    februarie 6 @ 10:00 am - mai 16 @ 8:00 pm

Vezi ce am publicat azi!

mai 2021
L Ma Mi J V S D
« feb.    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
Română
English Română