© Copyright 2018 evenimentar.ro

Muzică

VIDEO Legendă a hip-hop-ului american, în concert organizat pe neașteptate la Colectiva Gazette

Publicat

în

Prezent la Cluj-Napoca cu ocazia festivalului UNTOLD, rapperul american Jeru the Damaja va susține miercuri seară un concert restrâns la Colectiva Gazette. Sunt așteptate 100 de persoane iar biletul de intrare costă 10 lei.

Cântărețul este „host” la una din cele zece scene ale festivalului din Cluj. În anii trecuți, Jeru the Damaja a concertat la Untold atât pe scena mare cât și la Alchemy. Cu ocazia vizitei sale din acest an în Cluj-Napoca a programat, de pe o zi pe alta, o cântare la Colectiva Gazette. „Jeru știa de noi dinainte și, printr-o întâmplare fericită am auzit că ar vrea să organizăm o petrecere mai mică la noi. A fost ceva spontan, am pregătit evenimentul doar cu o zi înainte. La concert așteptăm cam 100 de persoane, va fi ceva restrâns”, a declarat pentru evenimentar event planner-ul de la Colectiva Gazette, Traian Vila.

La evenimentul denumit WildStylers va mai pune muzică și DJ-ul Reco, gazdă obișnuită a localului. Petrecerea durează de la 19.00 la 02.00. Biletul de intrare la concertul hip-hop-erului american costă 10 lei.

Kendrick Jeru Davis, pe numele său de scenă Jeru the Damaja este un rapper american cunoscut, născut în 1972 la New York. Jeru the Damaja a devenit celebru mai ales după albumul său de debut, lansat în 1994, clasat printre cele mai importante materiale discografice hip-hop ale tuturor timpurilor. A colaborat în mai multe proiecte cu Guru și DJ Premier, pe care l-a cunoscut de când era în liceu.

Activitatea sa profesională a început la petreceri de cartier, unde îi plăcea, de cele mai multe ori să iasă în față și să facă rime.

De multe ori, Jeru a avut războaiele sale muzicale cu artiștii comerciali, pe care i-a criticat deseori în piesele sale. De-a lungul carierei, Jeru a colaborat și cu producătorii de drum’n’bass.

Colectiva Gazette se află pe Calea Turzii, la numărul 18, acolo unde, prima dată, anii trecuți a avut “casă” clubul Gazette, proiectul-frate al localului de acum. Colectiva este descrisă ca fiind o cafenea/magazin de viniluri/loc de întâlnire al DJ-ilor sau chiar o comunitate de entuziasmați de artă și muzică.

Română
English Română