© Copyright 2018 evenimentar.ro

Afaceri

Vor să închidă serviciul Uber în Cluj, dar nu mai au bani de judecată

Publicat

în

Taximetriștii clujeni nu mai au bani pentru a continua procesul cu Uber. La sfârșitul lunii iunie, tribunalului a decis ca cel mai mare serviciu de „ride-sharing” din lume să fie interzis la Cluj-Napoca. Decizia nu e definitivă și poate fi atacată cu apel în 30 de zile.

Pentru a continua să se judece, șoferii de taxi au nevoie de mai bine de 3.000 de euro, pentru traducerile autorizate ale documentelor necesare procesului și alte servicii. Din suma totală, aceștia au reușit să strângă 1.300 de euro din donații de la membrii asociației și a celor apropiați. Colecta continuă și mai multe urne vor circula prin dispeceratele de taxi din Cluj-Napoca. Firma de avocatură care îi reprezintă pe taximetriști este Câmpan & Țimonea.

Șoferii de taxi din Cluj care cer să se facă dreptate sunt în număr de 300 și sunt constituiți în Asociaţia de Monitorizare Taxi Transilvania. Asociația are ca scop îmbunătățirea sericiilor de taximetrie prin diferite propuneri și întâlniri cu principalii factori care realizează legile ce-i vizează.

Cu toate că nu dispun de sumele necesare, taximetriștii clujeni au luat în considerare și un proces intentat serviciului Taxify, activ de o lună și la Cluj-Napoca. “Suntem în discuții în legătură cu un posibil proces cu Taxify, această clonă a Uber. Noi nu avem nimic împotriva aplicațiilor de genul lor, însă vrem ca și ei să aibă același sistem de reglementare. Ei fac aceeași activitate ca noi – taximetria – cu un simplu telefon care calculează cursa, însă aplicația nu are aprobare sau calificare a softului. E frustrant pentru că noi avem nevoie de zeci de acte, pe când ei doar de permis de conducere și talon. Asta înseamnă concurență neloială. Diferența dintre servicii apare din cauză că noi avem costuri mult mai mari”, a declarat pentru evenimentar vicepreședintele Asociaţiei de Monitorizare Taxi Transilvania, Ioan Pugna.

“Noi ne așteptăm să câștigăm procesul cu Uber și să îi interzicem. Nu are cum să se dea alt verdict. Așteptăm motivarea apelului pe care au anunțat că îl vor face. În Ungaria, Bulgaria, Danemarca, Germania cei care s-au judecat cu ei au câștigat, iar Uber a fost interzis. E un val de astfel de decizii la nivel european.”, a mai spus Pugna.

Decizia de interzicere a serviciului Uber a fost dată de tribunal la sfârșitul lunii iunie și poate fi atacată cu apel în 30 de zile. Procesul taximetriștilor clujeni cu Uber a avut nu mai puțin de 15 înfățișări.

În momentul de față, Uber e activ în patru orașe din România: București, Cluj-Napoca, Brașov și Timișora. La Cluj, Uber a început să opereze în urmă cu doi ani. Serviul se poate folosi prin accesarea unei unei aplicații instalate pe telefonul mobil.

 

Citește și:

Taximetriștii clujeni au pus gând rău aplicației Taxify

Uber, interzis în Cluj! Compania va ataca decizia Tribunalului

Nouă „specie” de transportator, la Cluj: Șoferul „Uber+Taxify”

Calendar de evenimente

  1. EXPOZIȚIE. Space in the City

    februarie 6 @ 10:00 am - mai 16 @ 8:00 pm

Vezi ce am publicat azi!

aprilie 2021
L Ma Mi J V S D
« feb.    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Română
English Română