TERMENI ȘI CONDIȚII DE UTILIZARE

 

TERMENI GENERALI

Documentul prezent, care conține termenii și condițiile de utilizare ale site-ului www.evenimentar.ro, stabilește care sunt condițiile în care orice utilizator poate accesa sau vizita site-ul www.evenimentar.ro, sau poate folosi în orice fel serviciile oferite prin intermediul acestuia. Utilizarea site-ului www.evenimentar.ro presupune acceptul în totalitate a termenilor și condițiilor redactați mai jos. Utilizatorii sunt obligați să accepte în totalitate termenii și condițiile de utilizare, așa cum sunt ei formulați în prezentul act. Serviciul înseamnă orice serviciu oferit pe site, și/sau orice modul sau componentă a acestuia.

Datele personale ale utilizatorului sunt furnizate de acesta în momentul creării unui cont pe site, pentru a putea participa în calitate de comentator la discuțiile propuse de autorii articolelor, ori prin înscrierea utilizatorului la serviciul de „newsletter”.

Utilizatorii pot să se dezaboneze prin simpla apăsare a butonului „dezabonare”, aflat la finalul „newsletter”-ului.

Neacceptarea termenilor și condițiilor, ori a oricarei prevederi din acestea, astfel cum acestea sunt formulate prezentul act, atrage obligatia utilizatorului de a înceta de îndată accesarea site-ului. Accesarea sau vizitarea în continuare a site-ului, a oricărei pagini din acesta și/sau utilizarea serviciului, precum și a oricărei componente a acestora constituie o acceptare în întregime și necondiționată a termenilor și condițiilor și a oricărei prevederi din acestea.

 

PROTECȚIA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Potrivit cerințelor din Legea nr. 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, modificată și completată, precum și conform Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal și protecția vieții private în sectorul comunicațiilor electronice, www.evenimentar.ro va administra în condiții de siguranță și numai în scopurile specificate, datele personale furnizate de utilizatori. Datele personale furnizate de utilizatori sunt prelucrate în scopul oferirii în condiții optime a serviciului (servicii de marketing, reclamă și publicitate, dar și a serviciilor de statistică). Utilizatorii înțeleg și acceptă ca datele personale pe care le furnizează sunt prelucrate în scopul oferirii acestor tipuri de servicii.

Conform nr. 677/2001, utilizatorul își poate exercita drepturile ce urmează:

– dreptul de acces, de intervenție asupra datelor (rectificare sau actualizare);

– dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale;

– dreptul de a se opune prelucrării datelor personale care îl privesc și de a solicita ștergerea sau blocarea acestora, în cazul în care prelucrarea lor nu e conformă cu prezenta lege, în special a datelor inexacte sau incomplete;

– dreptul de a se adresa justiției în legătură cu orice încălcare a drepturilor sale.

Utilizatorii se obligă că înțeleg și accepta ca ștergerea datelor lor personale va, include, imediat, ștergerea contului lor din sistem și imposibilitatea de a accesa serviciul oferit de site. Pentru exercitarea acestor gen de drepturi, fiecare utilizator poate face o cerere scrisă în acest sens pe e-mailul: redactia@evenimentar.ro

 

ARTICOLELE ȘI INFORMAȚIILE ACCESIBILE PE SITE

Proprietatea www.evenimentar.ro reprezintă atât conținutul, cât și elementele grafice ale site-ului, dar și baza de date adunată de la utilizatori și este protejată de legislația în vigoare în România, vizavi de drepturile de autor și de drepturile conexe. Conținutul site-ului poate fi folosit doar în scop personal, orice utilizare în alte scopuri decât acesta se va face doar cu acordul www.evenimentar.ro. Se interzic copierea, preluarea, reproducerea, publicarea, transmiterea, vânzarea, distribuția parțială sau totală, integrală sau modificată a conținutului site-ului.

Utilizatorii care trimit informații către www.evenimentar.ro,  își asumă obligația de a nu încălca în nici un fel drepturile de autor pe care o terță persoană le-putea invoca în legătură cu materialele și informațiile transmise către site și acceptă implicit că răspunderea pentru încălcarea acestora le revine în totalitate. Astfel, utilizatorii se obligă să respecte toate drepturile de autor și drepturile conexe acestuia și orice alte drepturi de propietate intelectuală pe care site-ul și partenerii săi le dețin asupra sau în legătură cu site-ul, conținutul acestuia și serviciul oferite.

Utilizatorii care expediază informații ori materiale site-ului sunt de acord sa cedeze exclusiv, pe termen nelimitat toate drepturile de utilizare, adaptare, modificare și/sau retransmitere a conținutului cu care contribuie sau postează pe site. Administratorul site-ului nu poate fi considerat responsabil pentru eventualele prejudicii cauzate de conținutul postat pe site de către orice persoană, indiferent din ce secțiune, serviciu sau facilitate face parte respectivul conținut.

 

PRELUAREA MATERIALELOR

Se permite reproducerea și publicarea în limita a 500 de semne din conținutul publicat pe www.evenimentar.ro pe alt portal sau „site web” sau publicații online, obligatoriu cu specificarea sursei principale și cu publicarea unei trimiteri („link”) spre pagina sursă, conform deciziei Consiliului de Onoare a Clubului Român de Presă din 19 august 2008.

Materialele produse de echipa redacțională a www.evenimentar.ro ori de colaboratorii acesteia și postate pe „website” vor putea fi citate integral sau parțial, cu indicarea sursei, in media audiovizuala, în scopul realizării emisiunilor de revista presei ori a altor materiale informative.

În cazul publicațiilor print, acestea vor putea reproduce integral articolele realizate de www.evenimentar.ro, cu indicarea autorului și cu specificarea www.evenimentar.ro ca sursă.

 

MODIFICAREA TERMENILOR ȘI CONDIȚIILOR

www.evenimentar.ro are dreptul de a modifica în orice clipă și în orice fel orice prevedere din cadrul termenilor și condițiilor, sau a termenilor și condițiilor în întregime, fără o notificare în prealabil a utilizatorului.