Atunci când ești promoter de evenimente și PR pe la diverse cluburi din Cluj-Napoca aștepți ca oamenii să te respecte și să ai o imagine cât mai bună în lumea muzicală. Nu același lucru îl putem spune despre Marian Colea, aka Col3a, rapper local și co-fondator al conceptelor de petreceri Trappin’, Girls Love Techno, Resuscitarea hip-hop-ului românesc, dar și membru al echipei al celui național, acum, de party-uri techno „Oscilații”.

Colea, așa cum îl strigă prietenii, are un succes nebun în ultima vreme și a reușit să organizeze petreceri în mai multe localuri clujene, ca și Cleo, Cotton, Moonshine, Yolka sau ROOM, dar și cluburi din orașe ca Oradea, Baia Mare, Sighetu Marmației, Satu Mare, Târgu Mureș, Bistrița, Brașov sau Sibiu. Vara se destinde în Pădurea Hoia la petrecerea „Oscilații la Pădure”, dar a organizat, sub același nume, evenimente și la Cheile Turzii sau Cicârlău. Tânărul originar din Sighetu Marmației a fost implicat în evenimente ca și ClujoTronic sau WoodTEch Festival. La al doilea eveniment făcea legătura dintre organizatori și dj-i.

Colea a trecut de-a lungul vremii de la dj-eală la rolul de speaker și organizator de workshop-uri de introducere în producția muzicală electronică cu hardware.

 

FOTO: Facebook Colea Marian

 

Cu toate astea, locurile prin care Colea trece îi închid, de cele mai multe ori, ușa în nas, la fel cum au făcut cei de la Urania Palace. Mai mult, dușmanii adunați de-a lungul timpului din cercurile de prieteni cu care a organizat petreceri au creat pe Facebook și un grup numit „Anti Colea”. Lăsând asta la o parte, joburile lui Colea nu sunt puține, el fiind PR la clubul Moonshine, dar și DJ la Udesta sau Psyonic.ro. Colea e obișnuit să adune în jurul lui, de obicei, fete tinere pe care s-ar povesti prin oraș că le hărțuiește și, de cele mai multe ori, la final, ajunge să împartă patul cu ele. La petrecerile organizate sub egida „Oscilații”, care au ajuns să se țină chiar de două ori pe săptămână, dj-ul și MC-ul hip-hop își slugărește colegele și ajunge să le rămână, de cele mai multe ori, dator cu bani pentru munca pe care o prestează atât lor cât și, de multe ori, artiștilor pe care-i invită. Pentru fiecare petrecere, Colea adună fete pe care le pune să se ocupe de accesul în locații sau de garderoba de la evenimente. Acestea sunt „racolate” îndeosebi din cluburi, iar tinerele, dornice de afirmare, sunt pradă ușoară pentru tânărul dj.

„Te pune în niște situații din care nu poți să ieși. Nu odată s-a dat la colegele mele și le-a făcut avansuri. Era mort de beat la petrecerile pe care le organiza. Când ai nevoie de el din diverse motive el e de negăsit sau se ceartă cu prietena lui. Mă simțeam exact ca la circ. Cât despre banii pe care-i scoate din petreceri, de cele mai multe ori el iese pe minus.”, a povestit una din colegele lui care a ținut să rămână anonimă.

«Se dădea la mine de față cu prietena lui. Omul te aduce în niște contexte înjositoare: vine o studentă de 20 de ani, care nu e în Cluj, o roagă să stea la brățări, ajunge să fie înbătată de el ca să le combine. Te abuzează sexual. Ajungi să fii abuzată sexual de el, pentru niște bani de pe „party”-ul respectiv. E vorba de tipe care nu știu să își ia apărarea. În loc să te plătească, te pune să faci mai multe decât poți și să îi fii agent personal 24/7, pe când el, la petreceri, nu face nimic cu scuza că el e imaginea acestora. Constant vin oameni noi în echipa lui, oameni care nu-l cunosc, sunt foarte multe fete care vin să-l ajute. El doar își caută gagici cu care să se culce. Cât despre succesul său în afara Clujului pot spune doar că nimeni nu-l cunoaște în orașele mari.», a mai adăugat tânăra.

Și, ca peisajul să fie complet, petrecerile lui Colea se țin într-o totală ilegalitate. „Nu dă nici un bon pentru nici o brățară, nu există nici o înregistrare a sumelor câștigate. Face cam 2.000 – 6.000 de lei din intrări. Brandul său nu e înregistrat nicăieri, e doar un cont de Facebook.”, a completat colega dj-ului.

Din păcate, așa cum era de așteptat, tânărul sighetean nu a dorit să facă prea multe comentarii. „Nu sunt de acord sa scrii nimic despre mine… Nu mai face rău, că nu are nici un rost. Mersi. O zi bună și sărbători fericite”, a declarat Marian Colea reporterului evenimentar.ro.

Mărturisirile despre târărul dj nu se opresc aici. „Problema lui era ca nu știa sa se gestioneze foarte bine cu banii, dar pe parcursul colaborării mele cu el, s-a mai redresat. L-am sfătuit cu ce trebuie sa facă, i-am spus mereu sa fie mai serios când vorbeste cu oamenii fiindcă și-a creat singur o imagine proasta printre oameni chiar dacă era bine intenționat. El nu e om rău, dar era dezorganizat. Ar fi spus orice ca să obțină ce își propune”, a declarat Gabrila, co-fondatoarea conceptului de petreceri „Trippin’”, unde activa alături de dj-ul din Sighetu Marmației.

 

FOTO: Facebook Colea Marian

FOTO: Facebook Colea Marian

 

Cu toate că în Cluj-Napoca reputația lui Colea nu e foarte curată, sunt și oameni care încearcă să îl ignore, ca să nu îi facă rău. „Nu mai știu de el de prin martie, nu mai colaborez cu el. De felul meu, nu vorbesc de rău pe nimeni, la mine e simplu: când nu mă înțeleg cu cineva, nu-l mai caut și dacă mă caută îi spun să nu mă mai caute.”, a declarat proprietarul Urania Palace, Claudiu Mărginean. Clubul condus de Mărginean este tărâm interzis pentru Colea. „Urania Palace a încetat colaborarea cu el pentru ca a oprit un eveniment în timpul desfășurarii lui. El a hotarat să oprească la un moment dat muzica și să trimită oamenii acasă”, a povestit un angajat al Urania Palace.

Atâta vreme cât în orașul de sub Feleac au loc personaje ca și Marian Colea, artiștii vor refuza să mai calce în unele cluburi iar întreaga industrie va avea de suferit. Evenimentar nu va închide ochii ori de câte ori promoteri ca și tânărul sighetean se vor purta fără respect și va amenda de fiecare dată comportamentele bizare are acestora în industrie.