Cunoscută după numele de scenă Cerasela de la Leordeni, o tânără țigancă de 31 de ani a înnebunit toată România. Femeia este auzită în mai multe orașe din țară, de ani de zile, mai ales duminica, cântând cântece religioase. Ea cerșește pe la parterul blocurilor din București și din alte orașe din țară spunându-și povestea tristă. Ea a fost descoperită de un artist aflat la început de drum și lansată spre scenele mari.

Argeșeanca Cerasela primește bani după ce le spune trecătorilor și celor care stau la balcoane că a suferit un accident de Crăciun, în 2016, din care unchiul său nu a scăpat cu viață. Povestea femeii pare una impresionantă. „Am avut un accident și am o cicatrice pe picior, am tijă în picior. De aia strâng și eu bani, să mă ajute lumea”, spunea Cerasela în anul trecut arătând spre piciorul ei stâng, declarat bolnav.

Cerșetoarea cântăreață a fost văzută și recunoscută de oameni din București, Pitești, Râmnicu Vâlcea, Sibiu, Oradea și Târgoviște care au spus că au auzit-o cântând în orașele lor.

 

 

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=Db3ElzNgWPo

 

 

 

Deși a fost filmată de mai mulți oameni cu suflet, Cerasela a devenit vedetă abia după ce l-a impresioat pe Chris Casper, un tânăr artist român care a ales să o includă într-un album muzical special. Acesta a înregistrat-o și i-a pus vocea ca refren pe una din piesele sale, „My Roots”, lansată proaspăt, la finalul lunii august. Piesa face parte de pe cel de-al doilea album semnat de cântărețul și producătorul Chris Casper, denumit „Industry Flow” și care va conține 10 piese, care vor beneficia fiecare de câte un video. Al treilea album al lui Casper va apărea imediat după lansarea celui de mai sus.

 

 

„Cântecul din piesa mea l-am auzit în copilărie, pe străzi. Într-o zi am încercat să fac această piesă. Eram la mine în studioul aflat în casa mea, în care am crescut, din București, în același loc, în aceeași cameră. Lucrând la cântec, am auzit afară vocea din copilarie, cântând din nou. Ea era pe stradă, am oprit-o, am scos telefonul frumos pe geam de la etajul 5, am vorbit cu ea ce să cânte, i-am dat bani… Se pare că am m-am dus și jos cu telefonul și după aceea i-am adus vocea-n studio și am lucrat-o. Am mai multe înregistrări de voce, toate sunt amintiri din copilărie și voi mai compune și alte cântece la fel, pe baza lor. ”, a declarat pentru evenimentar Chris Casper, cel care a lansat-o pe Cerasela.

Totuși, cerșetoarea a ajuns cunoscută cu adevărat doar după ce rapperii Grasu XXL și Guess Who au făcut o piesă folosind vocea înregistrată de Casper. Piesa „Doamne Ajută!” a făcut, în 3 zile aproape 370.000 de vizualizări pe Facebook. Rapperii vorbesc în piesa lor despre credință, biserici și alte lucruri pe care le critică dur prin versurile lor. Clipul a fost filmat și finalizat în câteva zile.

 

 

Părerile sunt împărțite

Publicul a primit cele două piese cu maxim interes și mulți dintre cei care au comnetat vizavi de clipurile lor au venit cu sugestia de a o ajuta pe Cerasela. Cu toate astea, au fost și tineri care au judecat-o spunând că povestea sa este una mincinoasă.
„Cineva s-o ajute pe femeia aia daca tot se folosesc de cantecul ei..”, spune cea din spatele userului Mădălina, în comentarii pe youtube, sub clipul video.

„Deci femeia asta, or whatever, nu stiu daca e ea dar avea fix vocea asta, ma exaspera duminica dimineata, facea pe oarba si tara o copila dupa ea…care o ghida si colecta banii aruncati de la balcoane… bad sensations. Melodia e ok, w/o that woman in the bkg… pt mine.”, adaugă Mind Virus.

Un alt utilizator se bucură că a descoperit-o: „Cand le explicam unor tov de „tiganca batrana de canta pe strazi” nu stia nimeni despre ce vorbesc,ziceai ca s nebun…acum am dovada”, spune
Sebastian Oprea.

Acesta e completat de DolorMt21, cu următorul mesaj: „Femeia aia cântă prin spatele blocului meu:)) Nu credeam că o să ajungă așa mare :)”

 

A fi sau a nu fi cerșetoare? – asta e întrebarea

Pe canalul de youtube al Ceraselei, denumit „Alexe Cerasela Florina” apare un singur clip, unde o persoană care pare să fie aceeași cu cea care cerșește pe străzi, cu un lanț de aur la gât și un ceas sclipitor pe mână, rupe un colac deasupra capului finei sale, Iasmina, o fetiță de aproximativ doi ani. Presupusa cerșetoare face semnul crucii înainte să rupă colacul.

Obiceiul legat de ruperea colacilor provine din Oltenia, unde dupa cununie, miresei se rupe colacul deasupra capului cand pleaca la biserică. Colacul miresei poate fi rupt fie de nașa, în Oltenia, Muntenia și Moldova, fie de mireasă însăși, în Transilvania, deasupra capului ei înainte de a pleca la cununie. Dupa ruperea colacului (turtei), nașa miresei îl aruncă în formă de cruce peste cap, iar cei care prind bucăți din el și le mănâncă s-ar spune că ar urma să fie fericiți și vor avea mult noroc în anul următor.

 

 

Cântecul “de lebădă” al Ceraselei

„Frate, ai avut suflet curat,

Dați-ar Dumnezeu fericire

Un ban ce mi l-ai dat mie, mamă

De unde-ai dat să izvorească

Domul Isus ca să primească

Darul ce mi l-ai dat mie

Dumnezeu să-ți dea mult bine

Da-ți-ar Domnul sănătate

Că e mai bună ca toate, mamă

Darul ce mi l-ai dăruit,

Pe Dumnezeu l-ați cinstit.

Domnul Isus să-ți înmulțească

Darul de la dumneavoastră, frate.
Familia să-ți trăiască

Părinții și dumneavoastră

Să-i scapi, Doamne, de la rău

De amarul care sunt eu.

Să ai sănătate în casă

Familia dumneavoastră.

[…]

Să-ți dea Domnul mulțumire

Un ban pe-o bucat’ de pâine, soră.

Da’ m-ai văzut, m-ai ajutat, frate

Ai avut suflet curat

Da’ Dumnezeu să vă-nmulțească

Darul de la dumneavoastră, mamă.

Dar copiii să vă trăiască,

Familia dumneavoastră

Dar Domnul Isus să-ți stea în cale

În familia lu’ matale.

Dar m-ați văzut, m-ați ajutat,

Domnu’ fie lăudat, măicuță.

Doamne, cu mânuța ta,

Să vindeci toată lumea

Da’ cum m-ai vindecat pe mine,

Să-ți dea Isus mulțumire, frate.

Dar m-ai văzut, m-ai ajutat

Domnul Isus s-a bucurat

S-aveți bucurie-n casă,

Copilașii dumneavoastră, mamă

Să-ți dea Dumnezeu sănătate, surioară,

Că e mai bună ca toate.
Dar m-ai văzut, m-ai bucurat,

Bogdaproste ce mi-ai dat.”

[…]

Sănătate, frățioare, frate

Să-ți stea Dumnezeu în cale

Da’ unde-oi merge și-oi umbla

Dumnezeu ți-o ajuta, Măicuță!”