A doua zi de Jazz in the Park Competition aduce în Parcul Central „Simion Bărnuțiu” din Cluj-Napoca cinci trupe pe scena de concurs, zeci de activități interesante pentru toate vârstele și un super concert de seară al celebrului pianist cubanez Roberto Fonseca. Acesta a mai concertat în Cluj la cea de-a 10-a ediție a festivalului, când a fost votat cel mai bun concert al Jazz in the Park. Finalul zilei de sâmbătă va fi așadar o seară de dans pe ritmuri de buena vista. În deschiderea lui va cânta îndrăgita trupă românească 7th SENSE.

Pentru scena de competiție se pregătesc cinci din cei finaliști:

– Chief’s Condition (Olanda) – Un colectiv din Amsterdam care caută inspirație în „hip-hop”, „drum & bass”, „afrobeat” și muzică electronica;

– Jazz Family Trio „ShekBand” (Ucraina) – Un trio de „jazz” format din adolescenți din Kiev care combină „jazzul” contemporan cu influențe folclorice ucrainene;

– Lyder Røed Quintet  (Norvegia) – O muzică onestă, inspirată mult din jazzul anilor ’60, amestecat cu influențe moderne precum Roy Hargrove;

– Subconscious Trio  (Italia) – Formată din muzicieni din Italia, Bulgaria și Taiwan, trupa Subconscious Trio combină abilitățile tehnice avansate ale membrilor în interpretări de jazz modern;

– Anna Hauss (Germania) – Cu un stil acustic indie soul, Anna Hauss din Berlin cucerește cu muzica ei orice meloman pasionat de piese cu mesaje profunde.

Program Jazz in the Park Competition

SÂMBĂTĂ, 6 iulie

Competition Stage:

– 15.00 Chief’s Condition;

– 16.30: Jazz Family Trio „ShekBand”;

– 17.40: Lyder Røed Quintet;

– 18/50: Subconscious Trio;

– 20/00: Anna Hauss;

Special Guests  Stage:

– 20.45: 7th Sense;

– 22.10: Roberto Fonseca;

Vinyl Stage:

– 14.00: Audiție vinyl-uri cu Melomelanj;

– 15.00: Rogvaiv (LazyHour) & D’Jhu (MeloMelanj);

– 20.00: Electors;

Jam Session:

– 21.00: Music Hub & Competition Artists. Locație: Music Lounge by BRD;

– 23.30: Competition & Local Artists. Locație: Colin’s Gastro Pub.

Intrarea la eveniment este gratuită. Participanții pot însă să susțină „Fondul Jazz in the Park” cu clasicul bilet neobligatoriu. Acesta costă 30 de lei, iar cei care îl cumpără primesc o brățară specială care arată susținerea lor. Fondurile vor merge către un proiect cu totul special deschiderea primul club de jazz din oraș.

Premiul Publicului: Fanii pot să voteze finalistul preferat

Cei care vor veni la Jazz in the Park Competition au un cuvânt important de spus anul acesta. Ei vor putea vota, cu note de la 1 la 10, reprezentanția artiștilor finaliști. Pentru asta, fanii trebuie să vină la eveniment și să îi asculte live, sau să ia la frunzărit revista print a evenimentului, disponibilă gratuit la shop-ul Jazz in the Park. În revistă, dar și după fiecare concert, pe ecranul scenei principale, va apărea un QR code care, accesat, va duce la formularul de vot pentru cei care tocmai au cântat. Toți cei care votează intră într-o tombolă cu premii atractive.

Activități la Jazz in the Park Competition

Jazz in the Park Competition 2024 aduce în Parcul Central o varietate de activități și zone interactive susținute de partenerii evenimentului, menite să ofere o experiență de neuitat participanților. Evenimentul din acest an promite nu doar muzică de calitate, ci și numeroase oportunități de implicare și distracție pentru toate vârstele:

– „Music Lounge”, lecții de muzică și jam sessions;

– „Atelier de Pizza”;

– Lecții de dans african, circle dance și ateliere de ritm și tobe africane;

– Tiroliană;

– Panou de cățărare;

– Târg de viniluri;

– „Play Area” cu jocuri;

– Jocuri pentru copii;

– „LEGO Corner”;

– Spațiul creatorilor IARMAROC.COM;

– ateliere pentru copii.

Jazz in the Park Competition își propune să descopere trupe talentate de jazz din toată lumea și să le facă cunoscute. Evenimentul a ajuns anul acesta la cea de-a VII-a ediție, cu un număr record de înscrieri: 246 de trupe din 39 de țări. Cele 13 trupe finaliste selectate concertează în 5 – 7 iulie pentru marele premiu de 5.000 EURO și invitația de a susține un concert la festivalul Jazz in the Park din toamnă!