Astăzi, biologul, exploratorul și autorul Alexandru Stermin, va susține o prelegere sub titlul “Atașamentul – cheia evoluției speciei umane?”. Evenimentul va avea loc, marți, 23 mai, de la ora 17.00, la Mathias Corvinus Collegium (MCC) Cluj-Napoca, de pe strada Iuliu Maniu nr. 6. Intrarea este liberă și discuția are loc în limba română.

„Va fi o călătorie prin povestea evoluției speciei umane. Vom încerca, în aventura noastră, să înțelegem cine suntem și cum am devenit ceea ce suntem, folosind, spre a ne orienta, două puncte cardinale importante pe harta evoluției: atașamentul și comunitatea. Vom încerca să înțelegem apariția și evoluția atașamentului și comunității din perspectivă biologică. Vom discuta implicațiile lor sociale și psihologice, pentru a vedea dacă mai avem nevoie de ele și în ce măsură fac parte din noi, din ceea ce suntem și ceea ce vrem să devenim”, anunță Alexandru Stermin.

Alexandru Stermin predă la Facultatea de Biologie și Geologie a Universității Babeș-Bolyai cursuri de anatomia comparată a vertebratelor, etologie, bioetică și ecologie umană. Este licențiat în biologie și teologie, a absolvit un masterat în filozofie și un program de formare în psihoterapie pozitivă. A participat la expediții în jungla Americii de Sud și în Siberia, a fost bursier la Universitatea din Greifswald și la Universitatea de Stat din Rio de Janeiro. Se implică activ în popularizarea științei și conservarea naturii. În 2015 a contribuit la seria „Fauna României (Păsări)” publicată de Academia Română. În 2017 și-a lansat prima carte, „âJurnalul unui ornitolog”. Scrie articole în revistele „Sinteza” și „National Geographic”. În 2021 a primit Premiul de Excelență din partea Universității Babeș-Bolyai, pentru implicarea culturală și deschiderea spre comunitate.

Moderatoarea discuției va fi Krisztina Farkas, psihoterapeută și directoarea de relații internaționale a MCC Transilvania. A studiat psihologia la nivel de licență și master la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Universitatea Babeș-Bolyai, și s-a format în psihoterapie pozitivă. Momentan își diversifică și adâncește tehnica terapeutică prin studiul hipnoterapiei ericksoniene.

Mathias Corvinus Collegium oferă sprijin tinerilor talentați: traininguri gratuite, utile, care completează studiile școlare, dar și management al talentelor individuale. În România, de acestea beneficiază aproape 2.000 de tineri entuziaști din opt orașe transilvănene: Cluj-Napoca, Arad, Miercurea Ciuc, Târgu Mureș, Oradea, Sfântu Gheorghe, Odorheiu Secuiesc și Satu Mare. Activitățile organizației în Transilvania includ programe educaționale de la nivel de ciclu gimazial până la nivel universitar. Organizația nu este nici un concurent, nici o alternativă la instituțiile educaționale publice, este independentă de acestea, dar cursurile oferite de către aceasta ajută tinerii să performeze mai bine în sistemul tradițional de învățământ. Mai multe informații despre MCC se găsesc AICI.