După ce week-end-ul trecut Clujul a fost acaparat de festivalul UNTOLD, relaxarea la un film în aer liber vine ca o binecuvântare. Proiectul Movie Nights continuă în Iulius Parc cu două filme interesante: „România neîmblânzită” și „Profesorul de vioară”.

Vineri, de la ora 21.00, în parcul de lângă Iulius Mall rulează producția „România neîmblânzită”. Pelicula surprinde viața naturală fabuloasă din inima Europei, o explozie a sălbăticiei, care reprezintă căminul a nenumărate vietăți. Peisaje cu munți infiniți, păduri străvechi și ape nesfârșite le vor tăia răsuflarea privitorilor. Toate acestea găzduiesc o faună extrem de variată, care se zbate pentru supraviețuire și al cărei destin este dictat de anotimpuri. „România neîmblânzită” surprinde animalele în mediul lor natural, într-un documentar despre sălbăticie și frumusețea ei. Vocea povestitorului este a inconfundabilului actor Victor Rebengiuc.

Documentarul produs în România a bătut recordul de spectatori români pentru un documentar. Încă din primul weekend de la lansarea în cinematografe, el a adunat 15.000 de privitori.

Sâmbătă, de la ora 21.00, spectatorii vor urmări drama „Profesorul de vioară”, o producție braziliană semnată de Sergio Machado. Filmul spune povestea unui violonist forțat de împrejurări să predea muzică unor tineri din Heliopolis, cel mai periculos cartier din Sao Paolo. Pelicula este inspirată din realitate, pornind de la activitatea Institutului Baccarelli, unul dintre cele mai de succes proiecte de incluziune socială din Brazilia, inițiat în anul 1996.

Movie Nights este un eveniment organizat de Iulius Mall Cluj, cu sprijinul Festivalului Internațional de Film Transilvania. Participarea este gratuită. În caz de ploi sau condiții meteo nefavorabile, organizatorii pot modifica programul evenimentului. Schimbările vor fi anunțate imediat ce vor fi făcute.