Expoziția comună „Changing environments. Togheter”, care face parte din Anuala de Artă și Știință Neo Art Connect (NAC), ediția a doua reprezintă instalații și lucrări multimedia care vorbesc despre impactul noilor tehnologii. De asemenea, este vorba și despre schimbările climatice, atât asupra indivizilor, cât și asupra societății. Punctul culminant al expoziției este o inimă stilizată, uriașă, creată din elemente reciclate, de la plastic până la hârtie.
Expoziția „Changing environments. Togheter” e deschisă în perioada 14 – 26 iunie, în cadrul Muzeului de Artă Cluj-Napoca, între orele 10.00 și 18.00. Aceasta se deschide luni, 17 iunie, la ora 18.00.
Începând cu algoritmi inteligenți utilizați pentru generarea unor suprafețe modulare continue, infinite, proces derivat din tehnologia de repetiție și simetrie multi-dimensională, trecând prin relația oamenilor cu spațiul urban copleșitor sau cu natura, și ajungând la o redare a unei lumi distopice, post-apocaliptice, expoziția deschide un spațiu de dialog și / sau reflecție individuală asupra temei: „Changing Environments”.
Curatorii expoziției sunt Horea Avram și Andreea Sandu, care este și fondatoarea NAC , iar artiștii invitați la Cluj sunt Anca Boeriu, Mihai Grecu, Ioana Nicoară, Vlad Țenu și kinema ikon.
În completarea expoziției, publicul va putea vedea „Inima Orașului”, o instalație în spațiul public reprezentată de o inimă stilizată, uriașă, creată din elemente reciclate, de la plastic până la hârtie, acoperită de papier mâché, creată colaborativ, de mai mulți artiști coordonați de Anca Boeriu și Andreea Sandu, precum și o intervenție arhitecturală, curatoriată de Anca Brandiburg și Hildegard Brandl.
Proiectul de la Cluj este organizat împreună cu Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF).