Actrița româncă Ana Ularu a dat, din nou, lovitura. Ea apare alături de cunoscutul Keanu Reeves în „Siberia“, cea mai nouă producție a regizorului Matthew Ross. Cei doi joacă împreună personajele principale ale thriller-ului romantic. Filmul a avut premiera la New York vineri, 13 iulie.

La lansarea din America a filmului „Siberia“, cunoscutul actor Keanu Reeves a ținut să o laude pe româncă, alături de care a filmat și câteva scene intime. „Momentele mele preferate din munca la filmul «Siberia» aş putea spune că au fost cele în care am lucrat cu Ana Ularu, care o joacă pe Katya. Am avut o mulţime de scene extrem de intime şi încrederea pe care am avut-o unul în celălalt… şi intimitatea pe care a trebuit să o jucăm… Iar frigul, da, a ajutat la intensificarea lucrurilor, ne-a apropiat şi mai mult.“, a declarat Keanu Reeves în presa americană.

Și regizorul filmului, Matthew Ross, a avut doar cuvinte frumoase despre Ana Ularu: „Ana a adus acestui proiect o pasiune și o energie absolută și foarte puternică. A lucra cu ea este o experiență de vis“.

Ana Ularu a vorbit despre cum a s-a simțit să fie partenera lui Keanu Reeves, într-un scurt interviu pentru evenimentar.

 

Evenimentar: Cum ai ajuns să joci în „Siberia“?

Ana Ularu: Am dat o probă, un self tape. Paradoxal l-am dat chiar din Los Angeles. Veneam din Paris, ajunsesem târziu în noapte, învățasem cele trei scene în avion, dar fiind un elev silitor, ca de obicei, am făcut proba imediat după ce am aterizat, cu prietenul meu cel mai bun, Alex, care a citit replicile cu mine. E foarte interesant cum uneori un simplu self tape îți poate aduce un asemenea rol iar la unele probe, la care te prezinți în persoană, de multe ori nu ai succes. Practic, cele mai recente proiecte ale mele au fost obținute prin self tape.

Evenimentar: Ce a însemnat pentru tine să fii partenera lui Keanu Reeves în acest film?

Ana Ularu: Evident, a fost o onoare și o bucurie imensă. Keanu e un om absolut minunat și un partener de scenă ideal. Am lucrat atât de bine împreună, aplicat și minuțios, am râs, am discutat… Au fost două luni de filmari dificile, dar superbe.

Evenimentar: Cât de bine v-ați potrivit în relația pe care ați avut-o în rolurile voastre?

Ana Ularu: Asta ramane de notat de către public. Noi ne-am facut temele, ne-am purtat discuțiile, am repetat, am analizat totul în detaliu și am venit cu suflet și emoție în intâmpinarea publicului.

Evenimentar: Care a fost relația voastră pe platoul de filmare?

Ana Ularu: Una foarte bună. Sunt foarte onorată sa îl numesc prieten pe Keanu Reeves și foarte norocoasă să îl fi numit partener în cinema.

Evenimentar: Ce îți vei aminti cu drag de la filmările pentru „Siberia“?

Ana Ularu: Experienta in sine a fost deosebită. Nu voi uita placerea de a veni la platou cu energie și chef de pus la punct o scenă. Am avut colegi de platou extraordinari, toată distribuția este excelenta și fiecare nou colaborator era o descoperire în materie de meștesug. Au fost ritmuri și energii complementare. Îmi voi aminti cu drag de repetitiile care veneau dupa o săptămana de filmare și de toate discuțiile pe care le-am avut cu echipa.

 

Povestea filmului

Ana Ularu și Keanu Reeves joacă personajele principale din „Siberia“. Povestea îi are ca protagoniști pe comerciantul american de diamante Lucas Hill și pe femeia iubită de acesta, rusoaica Katya. Cei doi sunt prinși într-un joc mortal. Lucas ajunge în Siberia pentru a vinde niște diamante rare, albastre, de origine îndoielnică. El își caută partenerul de afaceri, căruia nu-i mai dă de urmă. Acolo o cunoaște pe Katya, proprietara unei cafenele, care reușește să îl vrăjească. În timp ce relația celor doi devine tot mai apropiată, lucrurile de pe piața cu diamante sunt tot mai complicate. Eroul orincipal se află într-o situație fără soluție, iar cuplul Lucas-Katya încearcă cu disperare o cale de scăpare.

Premiera filmului „Siberia“ a avut loc la New York miercuri, 11 iulie, și a intrat în cinematografele americane două zile mai târziu. La premieră, pe covorul roșu a călcat întreaga echipă a filmului: actorii Ana Ularu, Veronica Ferres, Keanu Reeves, Pasha D. Lynchnikoff şi regizorul Matthew Ross.

Până în momentul de față, nu a fost stabilită premiera peliculei „Siberia“ în România.

Ana Ularu, vedetă peste hotare

La cei doar 32 de ani ai săi, actrița româncă Ana Ularu are un succes nebun peste hotare. În ultimii ani a reușit să își treacă în CV mai multe prezențe în producții străine. A jucat în serialul NBC „Emerald City“, făcut după povestea „Vrăjitorul din Oz“. În film, Ularu o joacă pe Vrăjitoarea cea Rea din Vest. În 2016, tânăra actriță a putut fi văzută pe marile ecrane în cel de-al treilea film din seria „Codul lui Da Vinci“, „Inferno“, în care rolul principal este interpretat de apreciatul actor american Tom Hanks. Ana Ularu a apărut şi în drama „Serena“, lansată în 2014, în regia câştigătoarei de Oscar Susanne Bier, unde a jucat alături de Jennifer Lawrence şi Bradley Cooper. De asemenea, Ana a jucat rolul principal în SF-ul „Index Zero“ şi a apărut în serialul „Familia Borgia“, difuzat de HBO, care l-a avut cap de afiş pe actorul Jeremy Irons. În 2007, actrița a avut un rol în „Tinereţe fără tinereţe“, al lui Francis Ford Coppola.

Vizavi de aparițiile din filmele românești, Ana Ularu a avut unul din rolurile principale în „Italiencele“ (2004), de Napoleon Helmis. A mai jucat în scurtmetrajul „Turkey Girl“, de Cristian Mungiu, filmul colectiv „Obiecte pierdute“ / „Lost and Found“, în „Hârtia va fi albastră“, de Radu Muntean. De asemenea, Ana Ularu a jucat în „Sunt o babă comunistă“, de Stere Gulea, şi „O vară foarte instabilă“, de Anca Damian.
În 2011, românca a primit trofeul Boccalino – Premiul criticii elveţiene pentru „Cea mai bună actriţă“, la Festivalul Internaţional de Film de la Locarno, pentru rolul din „Periferic“ (2010), de Bogdan George Apetri. Un an mai târziu, Anei Ularu i-a revenit și trofeul Shooting Stars de la Festivalului Internaţional de Film de la Berlin.

 

Citește și:

INTERVIU cu Andrian Împărățel despre cum poți să ajungi la Festivalul de la Locarno cu un film realizat cu buget de 100 de lei