Piesa de teatru de păpuși pentru adulți „Gen.OM”, de Ana Cucu Popescu, va avea o nouă reprezentație la Teatrul Magic Puppet, la un an de la premieră, pe Bulevardul Eroilor, nr. 16, în curte, în 15 decembrie, de la ora 19:00.

Prima repetiție cu public, din toamna anului 2022 urmată de discuții și feedback, premiera spectacolului „Gen.OM” a avut loc în spatiul Magic Puppet din Cluj-Napoca apoi spectacolul a fost itinerat în locațiile partenere. În paralel spectacolul a fost difuzat în mediul online, într-un format internactiv – în care publicul are posibilitatea să „tragă cu ochiul” în culisele spectacolului pentru a deveni familiarizat cu actoria din spatele paravanelor de la teatrul de păpuși. Toate reprezentațiile au fost urmate de sesiuni de mediere culturală unde publicul s-a dovedit a fi foarte deschis pentru dialog.

„Gen.OM” a câștigat la ediția 2023 a Bucharest Fringe – Maratonul teatrului independent „Premiul pentru dramaturgie”. 

„Gen.OM”

De: Ana Cucu Popescu

Regia: Delia Gavlițchi

scenografia: Florin Suciu

Păpuși: Răzvan Chendrean

Muzica: Max Anchidin

Cu: Andreea Ajtai, Florin Suciu, Oana Tămaș, Viktor Hegedüs

Asistentă dramaturgie: Anca Cioroboiu

Asistentă regie: Roxana Țentea

Asistent scenografie: Vlad Mureșan

Light design: Alexandru Bote

„Teatru de animație. Dezvoltarea publicului matur” este un proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, sub a cărui egidă are loc piesa de teatru „Gen.OM”.

E important să chestionăm lumea din jurul nostru, să ne întrebăm de ce lucrurile se întâmplă într-un anumit fel. „Gen.OM”  este un spectacol de animație destinat adulților, care își propune o incursiune plină de umor printre câteva dintre manifestările patriarhatului în societatea contemporană.

„Dramaturga spectacolului a auzit într-un special de comedie odată că dacă le spui oamenilor lucruri serioase cu umor, e mai probabil ca ei să te asculte.” Așadar, publicul e invitat să își  deschidă urechile și mințile pentru a căuta, împreună, răspunsuri la întrebări incomode.

Biletele pentru „Gen.OM” costă între 25 și 60 de lei și se pot achiziționa de AICI.

Descriere Magic Puppet

Asociația Magic Puppet este o organizație nonprofit care are ca scop promovarea artei păpușeriei și a magiei scenice, folosind multiple mijloace de comunicare și implementarea, dezvoltarea si derularea unor proiecte / programe / activităţi comunitare, locale, regionale, euro regionale, menite să susţină dezvoltarea artistică, socială, culturală, educativă şi instructivă. Principalele activități ale asociației includ crearea și desfășurarea de spectacole educative pentru copii, realizarea de ateliere socio-educative pentru tineri și implicarea voluntarilor în proiectele noastre de educație prin proiecte culturale. Magic Puppet funcționează din 2012 în domeniul artelor spectacolului având nenumărate colaborări cu instituții importante pe plan local și national. În 2016 a început colaborarea cu numeroase festivaluri pentru care a creat „instalații” stradale, ateliere de dezvoltare personală, spectacole destinate întregii familii și statui vivante.