Ediția de Cluj-Napoca a Street FOOD Festival a hrănit în acest an 140.000 de gurmanzi. Oprirea festivalului în orașul de pe Someș, din perioada 5-8 iulie, a adus pe Aleea Stadionului nu mai puțin de 65 de bucătării pe roți.

Popasul făcut de Street FOOD Festival la Cluj-Napoca, locul de baștină al evenimentului, s-a încheiat cu un record de public. Peste 140.000 de clujeni s-au perindat în cele 4 zile de festival pe Aleea Stadionului și s-au bucurat de experiența culinară cu vechime, deja, în întreaga țară.

Primul festival de tip street-food din țara noastră a adus la Cluj-Napoca, între 5 și 8 iulie nu mai puțin de 65 de rulote cu mâncare specifică din toate colțurile lumii. Gurmanzii au putut să aleagă de la pizza napoletană, la burgeri, sushi, mâncare indiană sau tailandeză.

„S-a gătit la foc continuu timp de 4 zile, iar rezultatele au fost peste așteptări. Rețeta noastră de festival nu se pliază nicăieri mai bine ca acasă, la Cluj-Napoca. Câțiva stropi de ploaie nu ne-au speriat și din fericire nu i-au speriat nici pe gurmanzi, care nu au refuzat invitația noastră la relaxare în compania unei mâncări bune, a unui chef renumit sau, de ce nu, a unei băuturi alese. Mulțumim, Clujule, pentru că ne ajuți să creștem de la an la an și ne provoci să ne ducem ideile mai departe.”, a spus Project Manager-ul Street FOOD Festival, Nely Borza.

La festivalul culinar au fost pregătite pentru clujeni și câteva zone de relaxare. Acolo, iubitorii mâncării stradale au urmărit filme cu și despre bucătărie, au participat la concertele câtorva trupe românești și au asistat la discuții cu chefi și somelieri cunoscți din țară, printre care Chef Foa, vedeta evenimentului și Chef Antonio Pasarelli.

Cu toate astea, evenimentul de pe Aleea Stadionului nu a însemnat doar mâncare, muzică bună, filme la cinema și relaxare, ci a avut și o componentă umanitară. Mâncăcioșii s-a putut implica în campania „Share a Meal”, prin intermediul căreia peste 70 de porții de mâncare au fost donate de participanți unor case de copii și adăposturi pentru săraci.

Street FOOD Festival 2018 a însemnat un tur prin 11 orașe. Festivalul culinar a început caravana sa din acesta an în Timișoara (ediția de primăvară – 10-13 mai) și a trecut prin Oradea (17 – 20 mai), Brașov (24 – 28 mai), Sibiu (31 mai – 3 iunie), Arad (14 – 17 iunie), Baia Mare (21 – 24 iunie) ajungând la Cluj-Napoca (5 – 8 iulie). Festivalul nu se oprește aici, urmând ca alte cinci orașe să fie vizitate de chefii pe roți: Bacău (7 – 9 septembrie), Galați (13 – 16 septembrie), Iași (20 – 23 septembrie), Craiova (27 – 30 septembrie), Timișoara (ediție de toamnă – 4 – 7 octombrie).

Street FOOD Festival este un eveniment realizat de Agenția Why Not & Flavours.

 

Citește și:

Clujul devine, pentru patru zile, capitala mâncării stradale