Odată cu refacerea fațadei clădirii Casei Hintz din Piața Unirii / Strada Ferdinand, renumită pentru locația Muzeului Farmaciei din Cluj-Napoca, în imobil va apărea cea de-a patra librărie Cărturești din oraș. Cu toate că spațiul nou, de 140 de metri pătrați, ar părea mare, Cărturești Casa Hintz va fi cea mai mica librărie Cărturești din Cluj.
Pe lângă cunoscutul „locatar” – Muzeul Farmaciei din Cluj-Napoca, unde va fi expusă Colecția de Istorie a Farmaciei, parte din Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, – în Casa Hintz din centrul orașului va fi deschisă la începutul lunii septembrie o nouă librărie din lanțul Cărturești.
„Ne dorim de mulți ani să deschidem o librărie în inima orașului Cluj-Napoca. Ne plac clădirile vechi, peste care s-au așternut deja numeroase povești și istorii și cărora încercăm să le oferim o viață nouă prin intermediul cărților și obiectelor frumoase expuse în librăriile noastre, astfel că posibilitatea de a anima o parte din spațiul Casei Hintz ni s-a potrivit ca o mănușă. Așa cum probabil știți, unele dintre cele mai frumoase librării Cărturești se află în clădiri vechi recondiționate și repuse în circuit public de către noi: Cărturești Verona sau Carusel din București, Cărturești din Piața Victoriei din Timișoara și foarte curând, Cărturești Casa Hintz din Cluj.”, a declarat, pentru Evenimentar, PR & Evens Coordinator Cărturești Cluj, Denisia Susanu.
Noua librărie va avea un spațiu de aproximativ 140 de metri pătrați și va fi compartimentată în trei încăperi, două mai restrânse și una foarte spațioasă, dar toate deosebit de spectaculoase în urma procesului de renovare, având finisaje lucrate cu mare atenție la detalii și piese de mobilier pe măsură. Librăria va avea șase angajați: librari și responsabili de locație.
„Spațiul librăriei Cărturești Casa Hintz nu ne permite expunerea întregii oferte existente acum în Cărturești, tocmai de aceea vom încerca să oferim publicului o experiență diferită, adaptată istoricului Casei și în strânsă legătură cu Muzeul Farmaciei, atât de iubit de clujeni. Astfel, conceptul librăriei este inspirat de farmacie și ideea de leacuri pentru suflet și veți găsi la noi o selecție generoasă de carte română, în traducere, dar și cărți semnate de autori români contemporani, precum și o ofertă generoasă de carte străină, în special în limbile Engleză și Maghiară, atât ficțiune universală, cât și carte de specialitate, arhitectură, artă, enciclopedii etc. De asemenea, vom dedica un spațiu special cărților din domenii conexe Farmaciei, cum ar fi Botanica sau Biologia, pe care le vom așeza pe un raft inspirat de vechile cabinete de curiozități. Mai mult, vom avea și o selecție de accesorii de lectură, dar și lumânări parfumate, ceaiuri și chiar câteva obiecte de design, realizate de designeri și artiști români, reunite în cadrul proiectului Cărturești de susținere a artiștilor și artizanilor locali Romanian Design – RoD”, a mai spus Denisia Susanu.
FOTO: Cărturești Cluj