Artistul Bogdan Bufnea, în colaborare cu Muzeul Etnografic al Transilvaniei îi invită clujenii și nu numai, duminică, de la ora 17.00,  la un concert special dedicat sărbătorilor de iarnă cu un cor de boluri tibetane antice.

Bolurile sunt dintr-o colecție proprie și includ și piese de muzeu, datorită vechimii și rarității lor. Unele boluri au o vechime de câteva sute de ani, iar publicul va avea ocazia să cunoască o latură a meșteșugurilor civilizației Newari și a altor civilizații din jurul munților Himalaya, care au confecționat încă din epoca bronzului astfel de boluri.


Evenimentul va începe cu o scurtă prezentare a instrumentelor și istoriei lor, dar și moduri de folosință de-a lungul istoriei până în prezent. Datorită rezonanței lungi și clarității sunetului, aceste instrumente sunt asemănătoare clopotelor. De la tonuri profunde până la tonalități foarte înalte care vor trezi atmosfera de sărbătoare, sunetul bolurilor vă va oferi un răgaz și un moment de prezență. Concertul lui Bufnea Bogdan este deschis tuturor categoriilor de vârstă, inclusiv copiilor și iubitorilor de muzică și de artă. Evenimentul este pe bază de donație și este necesară achitarea biletului de intrare în Muzeul Etnografic al Transilvaniei, de 10 lei, care se poate vizita înainte de concert.

FOTO: Balu Gáspár