La spațiul Reactor de creație și experiment, sâmbătă, 3 februarie, de la ora 20:00 și duminică, 4 februarie, de la aceeași oră va fi pusă în scenă piesa „RAȚA!” / „A KACSA!” / „THE DUCK!”, în limba română, cu subtitrări în maghiară și engleză.

„RAȚA!” / „A KACSA!” / „THE DUCK!”

De: Cleopatra Constantinescu;
Regia: Dragoș Alexandru Mușoiu;
Scenografia: Mihai Păcurar;
Muzica: Radu Dogaru;
Asistență de regie: Irina Caraulă;
Sunet și lumini: Cătălin Filip;
Cu: Andrada Balea, Alexandra Caras, Ana-Maria Marin, Alina Mișoc, Paula Seichei;

Durata: 80 min
Vârsta: 16+

Foto și video afiș: Vlad Braga

Subiect: de la puf la pene
Gen: balet și poante
Atmosferă: fals ornitologică

Rața nu are de ales și pleacă de acasă. Rața ajunge la corporație. Rața trebuie să fie productivă. Rața se îndrăgostește de un cântător. Rața are o voce. Rața nu are curaj să cânte. Rața se autosabotează. Rața merge la petreceri în peșteră cu lilieci. Rața se auto-abandonează. Rața se scufundă și îngheață. Rața începe să construiască, nesigură. Rața își face un prieten. Rața alege. Rața își dă drumul în zbor.
Doar că nu e despre rațe, e despre oameni și despre maturizare – să știi că poți să alegi.
„Caut să vorbesc despre cum găsim forța să ne construim propria narativă. Fără să rămânem captivi în micul cosmos numit familie și fără să tot încercăm să evadăm din el.”, a spus Cleopatra Constantinescu.

Piesa „RAȚA!” / „A KACSA!” / „THE DUCK!” se joacă în limba română, cu subtitări în ungurește și engleză.

Evenimentul face parte din proiectul „Fágáș. Perspective multiculturale – consolidarea antreprenoriatului cultural din Cluj-Napoca în context interetnic româno-maghiar”. Programul este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021 în cadrul Programului RO-CULTURA.

Piesa „RAȚA!” / „A KACSA!” / „THE DUCK!” a mai fost jucată în 18 și 19 noiembrie, tot la Reactor, pe textul scris în vara trecută, în cadrul rezidenței de scriere pentru autori dramatici, „Drama 5”. Autoarea Cleopatra Constantinescu a fost participantă în a opta ediție a rezidenței „Drama 5”, care se desfășoară anual la „Reactor” începând din 2016.

Biletele la piesă costă între 25 și 50 de lei:

– online, AICI;

– de la Cinema Teatru „Florin Piersic”;

– de la Reactor de creație și experiment, cu o oră înainte de începerea spectacolului, în limita locurilor disponibile..