Echipa ziarului „muzical” Gazetofon revine cu nerăbdare în viața orașului după o perioadă mai lungă din pasiune pentru artă. Vineri, 19 ianuarie, de la ora 18.00, publicul apropiat al proiectului și nu numai este invitat la vernisajul expoziției „About Time”, create de un artist în vogă, Norbert Dako-Graff, la Căminul Subcultural. Perioada de vizionări este 19 – 26 ianuarie 2024. Acestea se pot realiza cu programare, AICI. După vernisaj, de la ora 21.00, va avea loc un afterparty.

Norbert Dako-Graff  a deschis seria de postere tipărite, cu o porțiune din pictura „Nedenumit – tehnică mixtă”, publicată în Gazetofon-ul cu numărul #1, din octombrie 2017. Norbert e, de asemenea, artist rezident la Căminul Subcultural, casa Gazetofonului și membru activ al acestei echipe.

Acest eveniment este o celebrare a creativității, a rezilienței și a renașterii. Este, de asemenea, o previzualizare a ceea ce echipa pregătește în 2024: un nou număr al revistei și un nou spațiu creativ.

Seria de lucrări explorează realitatea modelată de percepția umană a timpului în lumea contemporană. Abordează diferite discipline, tehnici și medii pentru a provoca înțelegerea timpului ca dimensiune liniară, obiectivă și fixă. „About Time” e o perspectivă asupra timpului ca fenomen subiectiv, dinamic și multidirecțional, care depinde de memoria, conștiența și imaginația noastră. Publicuil e invitat să reflecteze asupra modului în care își amintește trecutul, își imaginează viitorul și conștientiează prezentul. În ce măsură aceste procese sunt editate de contextele noastre sociale și de instrumentele pe care le folosim și de schimbările de paradigmă din vremurile actuale? Care sunt factorii care distorsionează sau modifică simțurile?

Norbert Dako-Graff explorează idei despre subiecte abstracte și complexe, precum identitatea, natura conștiinței, procesul creativ, muzica și modul în care acestea se poziționează în contextul actual al societății. De la pictură, desen, tipărituri, murale, media digitală, artă generativă, artă interactivă și artă sonoră, stilul său combină elemente abstracte, suprarealiste, glitchy și impresioniste, rezultând în imagini texturate, vibrante și colorate, care pun la îndoială natura realității.

Instagram

Gazetofon

Norbert Dako-Graff

Căminul Subcultural