O serie de lucrări realizate de pictorița Ioana Tocoaie vor putea fi văzute în perioada 15 noiembrie- 4 decembrie în cadrul evenimentului personal „Unseen By The Naked Eye”, organizat la fosta prăjitorie Meron, de pe strada Horea, numărul 5, din Cluj-Napoca. Această expoziție face parte dintr-o serie de evenimente culturale organizate de Meron. 

Începând cu finalul lunii septembrie, Meron Horea, fosta prăjitorie, găzduiește expoziții de artă. „Prin acest spațiu de pe str Horea, numărul 5, ne-am propus să construim un dialog artistic și cultural în inima Clujului și să devenim o platformă de expunere și promovare a acestor artiști talentați.”, a declarat Crina Ciocian, reprezentantul Meron.

Ioana Tocoaie, este o artistă emergent de 25 de ani, care a finalizat studiile de licență și masterat în cadrul Universității de Artă și design din Cluj-Napoca. În prezent, își desfășoară activitatea în Sibiu.

Tocoaie a avut o creștere în mediul artistic, obținănd primul loc la Olimpiada de artă doi ani consecutivi, fiind prezentă în varii expoziții de grup în Romania. A fost susținută în decursul aniilor cu burse artistice și a obținut varii premii în domeniul artelor. În prezent, are diferite apariții pe plan internațional în evenimente și reviste de artă printre care se enumeră „Aesthetica Magazine” sau „Suboart Magazine”.

Activitatea sa artistică se concentrează pe crearea unei lumi fantastice populată de suprapuneri cu elemente recognoscibile, fragmente contradictorii, animale metamorfozate și elemente feminine. Lucrările ei, indiferent de temă sau subiectul abordat, reprezintă o detașare aparent ilogică de realitate. Lumea fantastică transpusă este caracterizată de neașteptat, aparanțe haotice și fragmentate. Privitorul trăiește, astfel, stări de disconfort, surprindere, șoc emotional datorită aspectului de „niciodată văzut”.  Jocul imaginar al fiecărei lucrări aduce în fața privitorului un caracter feminin asamblat dintr-un cumult de fragmente transpuse asemenea unei scenografii teatrale.