„Povestea celor trei veverițe”, după Virginia Waters, în viziunea scenică a Danei Bonțidean este spectacolul care deschide stagiunea de la Teatrul de Păpuși „Puck”, în 9 ianuarie, de la ora 17.00. Este vorba de o reprezentație antrenantă și amuzantă, în care fiecare dintre noi se va identifica cu unul sau altul dintre personaje, iar copiii vor descoperi că orice problemă, oricât de complicată, are cel puțin o soluție, iar aceasta e una „rațională”.

Poveștile raționale sunt un instrument prea puțin explorat și utilizat în educația copiilor în România. În ultimii ani, specialiști ai Facultății de Psihologie și Științe ale Educației din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj au redactat o serie de povești care îi învață pe cei mici să-și construiască rezistența la frustrare, să facă față anxietății sau furiei, dar și să se accepte pe sine.

Teatrul „Puck” și-a propus să preia și să extindă acest proiect inedit, prin adaptarea scenică a unor povești adresate copiilor de vârstă preșcolară.

Spectacolul „Povestea celor trei veverițe” a fost inspirat din volumul de „Povești raționale pentru copii” al Virginiei Waters, volum apărut în 1980 și editat în limba română în anul 2003 de „Centrul Român de Psihoterapii Cognitive și Comportamentale”.

Spectacolul are o durată de aproximativ 45 de minute, este prezentat în limba română, iar vârsta minimă recomandată este de trei ani.

„Povestea celor trei veverițe”

În distribuție:

Ramona Atănăsoaie, Călin Mureșan, Robert Trifan și Adina Ungur. Figurația este asigurată de Cosmin Cîrlea, iar interpretarea audio de Dana Bonțidean și Ionuț Constantinescu;
Scenariul și regia: Dana Bonțidean;

Scenografia și picture: Elena Ilaș;

Sculptura: Florin Marin;

Ilustrația muzicală: Attila Nagy;

Light design: Călin Negrea;

Regia tehnică:Mihai Pamfiloiu.

Tarifele biletelor de intrare la spectacolele Teatrului de Păpuși „Puck” au fost modificate. Astfel, biletul de intrare la spectacolele jucate la sediu de luni până vineri va costa 10 lei pentru copii, elevi, studenți (tarif redus cu 79%) 10 lei, pentru pensionari 20 de lei (tarif redus cu 50%), iar pentru adulți 40% (tarif redus). Biletele se achiziționează de la casieria din foaierul teatrului, înainte de intrarea la spectacole.

Spectatorii sunt rugați să ajungă cu 15 de minute înainte de ora de începere a spectacolului.