Evenimentul principal din cadrul primei ediții a Sports Festival a fost, fără doar și poate, confruntarea fotbalistică dintre Generația de Aur a României și trupa legendelor FC Barcelona. Vedetele care în anii ’90 făceau furori au oferit în weekend-ul ce a trecut momente de neuitat publicului de pe Cluj Arena. Stadionul s-a dovedit a fi neîncăpător pentru iubitorii de fotbal prezenți la meci.

Publicului român care ducea, cu nostalgie, dorul starurilor de la Mondialul din ’94, i-a fost pregătit un adevărat regal fotbalistic. Astfel că suporterii, veniți din toată țara la Cluj-Napoca, au umplut cele 28.000 de locuri de pe Cluj Arena. Încă cu câteva ore înainte de meci, traficul din oraș a fost dat peste cap de cârdul de mașini care au blocat toată zona centrală. Microbiștii au fost încântați de spectacolul produs de foștii-fotbaliști români și de Giovanni, Nadal, Salinas și ai lor, făcând, în momente repetate valuri pe stadionul clujean.

Golurile meciului au fost marcate de Belodedici, în propria poartă și Hagi, care a intrat în teren, în a doua repriză, în tricoul Barcelonei, după ce, în prima, a evoluat pentru țara noastră. „A fost o seară nemaipomenită, un public incredibil. Încă mai putem să alergăm la 50 și ceva de ani, dar atât. E bine că toți din România și-au adus aminte de noi. Mintea rămâne tânără. Am fost onorat să fiu iar în tricoul Barcelonei. Rămâne echipa mea de suflet, dar naționala e mai presus de orice”, a spus Gheorghe Hagi imediat după partidă.

[rl_gallery id=”768″]

Generaţia de Aur a fost antrenată de Victor Pițurcă și a arătat astfel: Stelea – Contra, Belodedici, G. Popescu, Chivu – Sabău, Lupescu, Gâlcă – Hagi – Răducioiu, Ad. Ilie. Antrenor: Victor Piţurcă. Au mai jucat: Prunea, R. Prodan, D. Munteanu, Panduru, Ganea, Selymes, Rotariu, Mihali. Ilie Dumitrescu a fost rezervă și nu a intrat deloc în teren.

Barça Legends l-a avut pe banca de antrenor pe Albert Ferrer și pe foaia meciului au fost trecuți Angoy – Beletti, Nadal, Dehu, Soler – Gabri, Carreras, Goicoetxea – Giovanni – Oscar, S. Andersson. Au mai jucat: Arnau, Salinas, Jara, P. Andersson, Juan Carlos, Hagi.

Meciul a fost arbitrat de Ion Crăciunescu.

Meciul a avut loc sâmbătă în cadrul Sports Festival, organizat la Cluj-Napoca de Horia Ciorcilă, președintele Băncii Transilvania. Evenimentul sportiv a venit ca o replică la faptul că orașul de pe Someș a fost desemnat „Oraş european al sportului 2018”.

Pe lângă sporturile prezente și demonstrativul dintre România și Barcelona, a mai avut loc și un meci de tenis între Team Romania și Team World. În cadrul acestuia, vineri s-au ținut trei partide în Polivalenta clujeană, prima fiind între Andrei Pavel și Goran Ivanisevici. La al doilea meci au participat nu doar tenismenii profesionişi, dar şi fostul fotbalist Cristian Chivu, care, împreună cu Andrei Pavel, a încercat să țină piept dublului format din Mike Bryan şi unchiul lui Rafa Nadal, Miguel Angel Nadal, fost fotbalist al Barcelonei. Cel de-al treilea eveniment sportiv i-a avut ca protagoniști pe Myke Bryan, alături de Goran Ivanisevic, împotriva cuplului Florin Mergea-Marius Copil.

Festivalul Sports Festival a loc în zona Parcul Central – Parcul de Copii de lângă Cluj Arena – Parcul Hotel Sport – Cluj Arena – Sala Polivalentă – Platou Sala Polivalentă – Parcul „Iuliu Hațieganu” – Winners. În program, vizitatorii au fost așteptați cu peste 20 de sporturi: de la baschet, caiac sau ciclism, la escaladă, șah sau kendama. Participarea a fost gratuită, în afară de câteva jocuri de echipă în cadrul cărora s-au desfășurat mici campionate organizate.

FOTO: Dan Bodea