„Veniți și treceți pragul cu slănini alese, juriul pe cele mai bune le va culege!”, este deviza cu care sunt întâmpinați curioșii gurmanzi de către organizatori.La Cluj-Napoca, SlanăFest, evenimentul atractiv de delicios sau delicios de atractiv, la care publicul se poate delecta cu bunătățile expuse de 22 de mici producători, este găzduit anul acesta pentru a cincea oară de Cafeneaua Bulgakov, în perioada 1 – 4 februarie.

Seria de evenimente gastro-culturale inițiată cu 14 ani în urmă la cafeneaua Insomnia din Cluj a devenit aproape o mișcare generatoare de tradiție în tot Ardealul, căci de-a lungul anilor, numeroase localități au fost inspirate de această sărbătoare denumită SlanăFest.
În cele cinci zile de târg al micilor producători se vor putea gusta toate bunătățile posibile și imposibile: cârnați, șuncă, slănini, feluri și feluri de cașcaval și brânzeturi, muștar, miere, siropuri, gemuri, vinuri și pălinci, toate una și una. 
Cei care-și doresc să își completeze experiența „afumată” și cu alte bunătăți de-ale gurii, în meniul Bulgakov se găsesc o mulțime de delicii. 

Competiția sortimentelor de slănină, șuncă și cârnați va avea loc sâmbătă, 3 februarie, între orele 15:00 și 17:00. Tot sâmbătă seara, de la ora 20:00, începe tradiționala degustare de vinuri cu slănină.
Cei care au pregătite bunătăți afumate preparate acasă: slănină, cârnați, șuncă sau alte produse, nu trebuie să rateze înscrierea la marele concurs, deoarece vor avea parte nu doar de o companie plăcută, dar mai ales de cu creații artizanale valoroase și unice.

Pe lângă ediția de la Cluj-Napoca, evenimentul SlanăFest este organizat în acest an în alte patru localități:

– 10 – 11 februarie – Borsec (Harghita);

– 10 februarie – Șamșud (Sălaj);

– 15 – 18 februarie – Brașov (Brașov);

– 9 – 10 martie – Sfântu Gheorghe (Covasna)