Cu avanpremiera în 12 septembrie, premiera peste o zi și încă o a treia reprezentație după, spectacolul „Partea 2. Puterea”, al doilea din trilogia „Solidarității” s-a bucurat de un succes de public la spațiul cultural „REACTOR de creație și experiment”.

Susținută de jocuri de lumini și mesaje scrise pe ecrane, cel puțin prima parte a spectacolului „Partea 2. Puterea”, din totalul de 100 de minute, vine ca o poveste a începutului omenirii. Un loc important în jocul actoricesc subliniază rolul femeii în lume.

Primele dialoguri între cele cinci personaje apar doar într-o parte a doua, după ce atenția publicului e captată de instalația video, cu care merg mână-n mână.

După ce lumina istoriei cade asupra Zeilor în partea a doua a spectacolului, când stăpânii Lumii poartă dialoguri cu fețele acoperite, spectatorul este antrenat într-un joc al insistenței, plin de mesaje care îi ajung la inimă.

Deși rupt de restul spectacolului, subiectul din ultima parte a piesei a atins de cei cinci actori este problema începutului imigrărilor din România și din Cluj-Napoca. Totul curge ca un râu, iar personajele își joacă jocul vieții lor, într-un soi de „Squid Game” autohton, ale cărui reguli sunt luate direct de pe ecranul principal al instalației.

Spectacolul „Partea 2. Puterea” reprezintă partea a doua din trilogia „Solidarității”, fiind construit în antiteză cu spectacolul „Partea 1. Iubirea”, însă toate spectacolele trilogiei au efect independent, sunt de sine stătătoare și nu e necesar ca vizionarea lor să fie cronologică.

Spectacol „Partea 2. Puterea” a fost produs în cadrul programului cultural multianual „Intersecții”, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Următoarele reprezentații vor avea loc în 13 și 14 septembrie, de la 20.00. Biletele sunt disponibile pe Eventbook.

„Partea 2. Puterea”

Regia: Petro Ionescu

Dramaturgia: Selma Dragoș

Scenografia: Alexandra Budianu

Muzica: Adonis Tanța

Mișcare scenică: Cătălin Filip

Montaj video: Călin Deneș

Asistență de regie: Călin Deneș, Alexandra Ioana Harapu, Antonia Mihăilescu, Roxana Țentea

Sunet și lumini: Robert Kocsis

Cu: Andrada Balea, Cătălin Filip, Oana Mardare, Endre Rácz și Tavi Voina

Foto și video afiș: Mihai Păcurar

_____________________________

Durata: 100 min

Vârsta: 14+

_____________________________

Subiect: puterea altora

Gen: ficțiune istorică speculativă

Atmosferă: controlată