Colectivul creativ „MushuROI creative hub”  care activează într-un un spațiu industrial din fosta fabrica Clujana, pregateste 3 zile si 2 nopti de evenimente, sub forma unui Raport Creativ Trimestrial (Q1). Între 31 martie si 2 aprilie, MushuROI  lansează o serie de evenimente complementare desfășurate în spatiul propriu de activitate situat în Cluj-Napoca, Piata 1 Mai, numerele 4-5, în fosta fabrică Clujana.

Adresate în principal comunității locale de antreprenori care activează în domeniile industriei creative, aceste evenimente dezvăluie public, la finalul fiecărui sezon, un sumar al activității desfășurate în timpul anului de către fiecare componentă creativă a colectivului, cu accent pe câteva dintre straturile procesului de lucru. 

Inițiat de Sani Stranszky împreună cu mai multe minți creative din Cluj-Napoca, demarat cu sprijinul unor parteneri precum Unicredit, Visa, Kronospan, Vodafone sau Nova Gas, proiectul MushuROI reprezintă un efort colectiv de a reconverti inteligent un spațiu de patrimoniu industrial în suprafață de 2.200 m2, din fosta platformă Clujana, într-un hub creativ interdisciplinar, cu multiple zone de lucru și funcțiuni, activități complementare și un context colaborativ favorabil.

„Pentru că antreprenoriatul creativ crește de la an la an, iar informarea corectă și facilitarea soluțiilor către proprietarii de business este esențială în toate sferele industriei, MushuROI și-a asumat conectarea profesioniștilor din spațiul creativ și crearea contextelor potrivite care încurajează colaborările și explorarea profesională..”, a declarat Sani Stranszky, fondatorul MushuROI.

Astfel, zilele de sâmbătă și duminică includ paneluri de discuții în zona poziționării și comunicării de brand mic în cadrul conferinței STRATA, alături de componenta de workshop-uri dedicate – STRATB, dar și vânzare de produs de design românesc (îmbrăcăminte, bijuterii ș.a.), un târg de viniluri și seri sociale în cadrul Paspartu Concept Store.

„Viziunea pe care o avem pentru conferință se bazează pe susținerea participanților în călătoria lor prin aceste industrii, indiferent de punctul în care ei se află: intenționează să înceapă un business, au început deja unul sau dețin un business de mult timp. Ne dorim să plece din casa noastră inspirați de poveștile antreprenorilor prezenți și cu instrumente clare de acțiune imediată. Dacă vorbim despre STRATB și workshop-uri, ne dorim să dezvoltăm conexiunea minte-corp pentru curioși și pasionați ce vor să lucreze cu lemn, să învețe styling și fotografie, inclusiv analog, sau să creeze o pereche de ochelari de soare cu ramă din lemn și lămpi din hârtie, alături de profesioniștii care trăiesc din asta.”, a declarant Raluca Ciornea, rezident MushuROI și inițiator al seriei STRATA.

Pe parcusul acestui weekendul, participantii vor avea parte de o varietate de activitati, inclusiv anticipări ale unor proiecte viitoare si un open studio de culoare si voce gazduit de Cantemir si Maria Hausi in cadrul spatiului Altoi,  care se activeaza in avanpremiera, cu aceasta ocazie.