Editura Humanitas Fiction așteaptă publicul cititor la Librăria Humanitas Cluj. de pe Bulevardul Universității, nr.4, marți, 14 noiembrie, la ora 18.00, la o seară coreeană dedicată lansării romanului „Vorbește-mi despre tata”, scrisde Kyung-sook Shin, o carte recent apărută în colecția „Raftul Denisei“, coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea Dianei Yuksel.

Într-o permanent alunecare între prezent și trecut, romanul „Vorbește-mi despre tata”, devenit bestseller imediat după publicarea în Coreea, este nu numai o melancolică scrisoare de dragoste adresată de către o fiică părintelui ei, ci și o drama psihologică în care, pe fundalul multistratificat al istoriei coreene recente, amintirile pot vindeca răni adânci și restabili relațiile de familie fragilizate.

La eveniment participă Codruța Sîntionean și Alina Pelea, iar moderatorul întâlnirii este Doina Borgovan.

Acesta este un eveniment în parteneriat cu „Centrul cultural Coreean”.

Vorbește-mi despre tata”, de Kyung-sook Shin

La doi ani de la moartea fiicei sale, Heon, o scriitoare de succes, se întoarce în satul natal pentru a avea grijă de propriul tată. Traiul alături de el îi revelează cât de puțin îl cunoaște, iar pierderile de memorie și insomniile sunt câteva din simptomele declinului lent al acestuia. Heon încearcă să-i reclădească imaginea ca într-un puzzle în care piesele sunt mărturii ale celor apropiați. Secretele fiecărui membru al familiei sunt dezvăluite într-o succesiune de momente emoționante în care poveștile personajelor se suprapun peste povestea Coreei, iar toate pledează pentru rolul cathartic al sincerității.

Kyung-sook Shin ține să transmită un mesaj cititorilor români cu ocazia apariției romanului „Vorbește-mi despre tata”:

«Delicat, dar pătrunzător, „Vorbește-mi despre tata” este un portret de familie – deopotrivă intim și universal, dar, mai presus de orice, uman –, realizat cu multă sensibilitate.» Kirkus Reviews
„Kyung-sook Shin pendulează între detaliul cotidian și extraordinarul supraviețuirii, prin intermediul a numeroase voci (frații mai mari, mama, camaradul din război) și mijloace (scrisori, amintiri, schimburi de mesaje), pentru a crea o nouă capodoperă profund empatică.“ – Booklist