„Specular Interactions” invită vizitatorii într-un spațiu al îndoielii și contemplării, încurajând o abordare introspectivă față de arta contemporană. Expoziția, găzduită de The Cosmic House Gallery, în periaoda 17.11.2023 – 17.12.2023, oferă o călătorie prin fenomenul reflexiilor speculare, pe care razele de lumină le descriu în dinamica lor cu arta – inițiere, interacțiune și reflectare. În cadrul „Specular Interactions” expun artiștii: Andreea Grigoraș, Laurențiu Zbîrcea, Ioana Tocoaie Perju, Ștefan Găleanu, Teodor Buruiană și Maria Brîneţ.

Specular = reflexia razelor de lumină care cad pe o suprafaţă în unghiuri egale, cunoscută drept un fenomen asemănător cu cel creat de oglinzi.

Curatorul expoziției: Gabriela Moldovan.

Locație:

The Cosmic House Gallery

Str. General Eremia Grigorescu, nr. 106

Vernisaj: Vineri, 17.11.2023, de la ora 17.00.

Ioana Tocoaie – „Seated Women”

Interacțiunea îndeamnă la conturarea percepțiilor asupra operelor de artă, într-un mod similar dansului vioi al luminii, în timp ce reflexia conduce către o meditație personală inspirată de ce am văzut și simțit. Între vizitatori și exponate se realizează un dialog multi-senzorial cu lucrări de la pictură la sculptură și instalații interactive. Această experiență diversificată și multifațetată prinde viață prin contribuțiile artiștilor: Andreea Grigoraș, Laurențiu Zbîrcea, Ioana Tocoaie Perju, Ștefan Găleanu, Teodor Buruiană și Maria Brîneţ, al căror talent și viziune reflectă teme precum natura, sensibilitatea, intimitatea și multe altele.

Trecând de la o emoție la alta, de la un gând la altul, expoziția este o odisee prin diverse stări sufletești și idei, care invită la o explorare profundă a sinelui în fața operei de artă. „Specular Interactions” este o experiență artistică ce rămâne cu vizitatorul, mult după ce lumina ultimei lucrări s-a reflectat în ochii săi.

Atât reflexia, cât și reflectarea, stau la baza unui joc de cuvinte. Primul stă la baza reflexiilor speculare, care se pot regăsi în fiecare exponat prin prisma luminii pe care acestea o emană, în timp ce reflectarea este o invitație adresată vizitatorului pentru a-și lăsa mintea să plutească și să reflecte asupre fiecărei nuanțe și asupra fiecărui detaliu, transformându-se deci într-o imagine în oglindă a propriei experiențe artistice.

Maria Brinet – seria «Stuck memory „V”»