„Ursula Wentzlaff. A trăi, a picta” este expoziția în care artista de origine germană aduce sub acoperișul Muzeului Etnografic al Transilvaniei o serie de lucrări de artă executate în diferite tehnici: acuarelă, ulei, desen în creion și instalații.

Vernisajul expoziției va avea loc în sala Reduta a Muzeului Etnografic al Transilvaniei, de pe Strada Memorandumului nr. 21. Expoziția va putea fi vizitată în perioada 26 ianuarie – 18 februarie 2024, de miercuri până duminică, între orele 10.00 -18.00, cu ultima intrare la ora 17.00.

Ursula Wentzlaff (1937-2014)

Artista a trăit și a creat în Germania. Între 1958 și 1961 a studiat fotografia și pictura la Köln și Düsseldorf, apoi grafica și pictura la Colegiul Superior de Arte Grafice și la Academia de Arte din Stuttgart.

Din 1961, Ursula Wentzlaff e pe cont propriu, clădindu-și o carieră de succes ca grafician și designer în domeniul artei designului în mai multe regiuni ale Germaniei, printre care München, Bochum, Köln și, cel mai recent, la lacul Constanța. Proiectele ei s-au bucurat de numeroase premii și distincții.

Din anii ’80, creația artistică dobândește o importanță majoră în viața Ursulei Wentzlaff. În 1990, artista se instalează în atelierul Blechhaus din Kressbronn și se dedică exclusiv desenului și picturii. Pe lângă tablourile abstracte pe pânză, în format mare, pictează preponderent acuarele, prezente în cadrul numeroaselor expoziții individuale atât din Germania, cât și din întreaga Europă și din America de Sud.