Iubitorii de artă și pictură sunt așteptați la Muzeul de Artă Cluj-Napoca (MACN), în perioada 17 ianuarie – 4 februarie 2024, la expoziția personală a artistului Ammar Alnahhas, botezată „Viața”. Pictorul care semnează evenimentul este originar din Siria și a absolvit Facultatea de Arte Plastice a Universității din Damasc, în 2001.

Vernisajul expoziției va avea loc miercuri, 17 ianuarie 2024, de la ora 17:30, în prezența artistului și a invitaților săi, prof. univ. dr. Dorel Găină și Demostene Șofron, jurnalist.

La scurt timp după încheierea studiilor, acesta s-a stabilit în România, în 2006, obținând mai apoi, treisprezece ani mai târziu, cetățenia română. Arta sa reflectă într-un mod unic această dualitate a spiritului său, sursele sale de inspirație se compun atât din experiențele din țara natală, cât și din cele trăite pe meleagurile noastre. Stilul său specific și îmbinarea maiestuoasă a culorilor vibrante contribuie la plasarea lui Ammar Alnahhas pe podiumul artiștilor contemporani români.

De-a lungul ultimilor ani, lucrările artistului au fost expuse în cadrul a numeroase expoziții de grup și expoziții personale, atât în țară, cât și peste hotare, de la Roman până la Damasc, din București până în Kuwait City. Acesta deține calitatea de membru în cadrul mai multor organizații profesionale, dintre care amintim Asociația de Arte Plastice din Siria (din 2003), respectiv Uniunea Artiștilor Plastici din România (din 2021). Printre distincțiile care i-au revenit în decursul carierei sale de până acum se numără premii pentru pictură – Premiul Salonului Vechiului Damasc, 2006 – și pentru sculptură – Premiul Expoziției „Femei Orientale”, 2004 –, cea mai recentă fiind Premiul I, obținut la prima ediție a Bienalei Națională de Artă a Orașului Regal Curtea de Argeș, în 2023.