Asociația Culturală „Ovidiu Barteș – Music”, în parteneriat cu Muzeul Etnografic al Transilvaniei, instituție publică de cultură care funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Cluj și Liceul de Coregrafie și Artă Dramatică „Octavian Stroia” Cluj-Napoca organizează evenimentul cultural „Mai am un singur dor”, dedicat Zilei Culturii Naționale, care include momente coregrafice, poezie, folk, café-concert, folclor și nu numai, găzduite în 12 ianuarie, mai repede cu trei zile de sărbătoarea mai sus menționată.


Momente artistice de coregrafie, poezie, muzică folk, muzică cultă, café-concert, folclor vocal și folclor instrumental vor fi prezentate de elevi talentați și artiști consacrați, vineri 12 ianuarie 2024, ora 17.00, în Sala Reduta a Muzeului Etnografic al Transilvaniei din Cluj-Napoca. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.
În cadrul evenimentului „Mai am un singur dor” vor evolua: elevii Liceului de Coregrafie și Artă Dramatică „Octavian Stroia”, respectiv Corul Artis, coord. prof. Aranca Iuhos. Vor fi momente de dans contemporan, în interpretarea Ansamblului Clasei a X-a, pregătire coregrafică de prof. Loredana Crăciun și Dans clasic în interpretarea Ansamblului clasei a IX-a, pregătire coregrafică prof. Renate Crișan, dar și un moment de poezie în interpretarea elevei Maria Morcan.
Ansamblul Folcloric Păunașii Salvei”, coord. Valer Fodorca și Ansamblul Folk, coord. Camelia Hodiș vor oferi publicului momente inedite de muzică tradițională și muzică folk.
Momente de muzică vocală și instrumentală dar și momente solistice vor fi interpretate de Ana Maria Mariș, Iulia Merca, Mădălina Mârza, Mariana Morcan, Lavinia Bocu, alături de Orchestra de Muzică Populară „Folklor”, dirijor lect.univ.dr. Ovidiu Barteș, orchestră formată din actuali studenți și absolvenți ai Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima”, din Cluj-Napoca.