Momentul mult așteptat de revenire în sala mare a Operei Naționale Române din Cluj-Napoca a sosit, iar publicul este poftit să se bucure din nou de spectacolele montate live, pe scena clujeană. Trei evenimente speciale își invită publicul în sală pe parcursul lunii februarie.

După aproape șase luni de distanțare fizică impusă de răspândirea pandemiei COVID-19, teatrul liric clujean își ridică din nou cortina cu trei invitații pentru publicul clujean, promise pentru luna februarie: un eveniment coregrafic, o gală de operă și un spectacol de operă în concert.

„Adagio. Valsuri și duete coregrafice celebre” este titlul care deschide trilogia de excepție, vineri 19 februarie 2021, ora 19:00. În interpretarea soliștilor și a Ansamblului de Balet ai Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, fascinația evenimentelor coregrafice privite de aproape va fi completată de repertoriul generos care include momente din spectacolele „Lacul Lebedelor” și „Spărgătorul de Nuci” de P.I. Ceaikovski, „Carmen” de Georges Bizet, „Don Quijote” de Ludwig Minkus și „Corsarul” de Adolphe Charles Adam. Vom admira secvențele dansante în interpretarea soliștilor balerini: Andreea Jura, Adelina Gribincea, Doina Florea, Nanaka Ogawa, Dan Haja, Mircea Munteanu, Augustin Gribincea și Lucian Bacoiu, acompaniați de Ansamblul de Balet al Operei, în coregrafia Maestrului Vasile Solomon.

Miercuri 24 februarie, ora 19:00, Dragobetele va fi sărbătorit la rândul său la Operă, prin Gala de operă „Un Bacio Lirico”. Iubiri eterne și îndrăgostiți legendari din opere, operete și musicaluri celebre ale repertoriului universal își dau întâlnire pe scenă în cea mai romantică seară din an, pe acorduri din „My Fair Lady” de F. Loewe, „Trubadurul”, „Don Carlo”, „Otello” de Giuseppe Verdi, „Andrea Chénier” de Umberto Giordano și „Faust” de Charles Gounod. Evenimentul liric va avea loc în interpretarea soliștilor: Carmen Gurban, Lucia Bulucz, Iulia Merca, Andrada Ioana Roșu Vaida, Liliana Neciu, Marius Vlad Budoiu, Hector Lopez, Florin Pop, Geani Brad și Sebastian Balaj, acompaniați de Orchestra Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, sub bagheta Maestrului David Crescenzi.

Ultima zi de iarnă, duminică 28 februarie, ora 19:00, invită publicul la un spectacol specific anotimpului: „Boema”, de Giacomo Puccini – operă în concert cu selecțiuni oferite de soliștii: Diana Țugui, Oana Trîmbițaș, Cristian Mogoșan, Florin Estefan, Cristian Hodrea, Petru Burcă și Sebastian Balaj, care promit o încheiere romantică și melodioasă a lunii iubirii, acompaniați de Orchestra Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, sub coordonarea muzicală a Maestrului David Crescenzi.

Biletele spectacolelor pot fi achiziționate în siguranță și cu ușurință online, pe bilete.ro, precum și din Agenția de bilete a Operei, deschisă pe latura estică a clădirii de luni până vineri, în intervalele orare 13:00 – 18:00, respectiv 13:00 – 18:15 în zilele cu spectacol programat. În zilele de weekend cu spectacol, programul este cel obișnuit.

 

FOTO: Nicu Cherciu

 

Citește și:

https://www.evenimentar.ro/ro/se-inchid-din-nou-restaurantele-si-teatrele-din-cluj-napoca-minunea-a-durat-mai-putin-de-o-saptamana/