Muzeul de Artă Cluj-Napoca, invită publicul vizitator,în perioada 12 – 25 februarie 2024, la expoziția personală itinerantă de fotografie a regizorului Dan Mihalcea, „Cum respiră pământul”. Expoziția prezintă 20 de fotografii, 84 / 60 cm, pe care regizorul Dan Mihalcea le-a realizat la Vulcanii Noroioși, la Pâclele Mici în județul Buzău. Vernisajul va avea loc în data de 12 februarie 2024, de la ora 17:00. Evenimentul e prezentat de prof. univ. dr. Doru Pop.

Dan Mihalcea, născut în Râmnicu Vâlcea, locuiește în București, unde activează ca regizor de film și televiziune, director de imagine și artist fotograf. A absolvit cursurile Facultății de Arte din cadrul Universității Hyperion din București, specializarea „Regie de Film și Televiziune”. A obținut titlul de Master în domeniul „Cinematografie și Media”, programul de studii „Dramaturgie Cinematografică, Scenaristică de Film și Televiziune”, la aceeași facultate. În prezent este doctorand în domeniul „Cinematografie și Media” la Facultatea de Teatru și Film din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Din 1995 până în prezent, regizorul Dan Mihalcea a lucrat în diferite programe artistice și pe mai multe poziții în sistemul TV și în afara lui: regizor artistic, regizor de montaj, director de imagine, operator de imagine, realizator de film documentar, fotograf pentru produs, catalog și eveniment.

Regizorul Dan Mihalcea este laureat la festivaluri internaționale și naționale de film documentar. El este autorul lucrărilor care fac obiectul „Expoziției itinerante de fotografie religioasă Canonicon”, care a fost vernisată în 12 orașe din România în perioada 2012 – 2014 în galerii de artă, în muzee de artă și de istorie, în biblioteci județene și centre de cultură. În București expoziția a fost vernisată la Institutul Cultural Român în 2014.