În urma a celor mai noi două articole publicate de redactorul Mihai HENDEA pe evenimentar, jurnalistul a fost amenințat cu Poliția de un om de cultură și PR din Cluj, născută la Iași și absolventă de Facultăți din străinătate, care a promis că îi va interzice accesul în Cinematograful Victoria, local deținut de Primăria Cluj-Napoca.
După ce a citit unul din editorialele de pe site, înainte de primul pamflet al redactorului evenimentar Mihai HENDEA, o tânără PR-iță locuitoare a Clujului a amenințat că proiectului nostru îi va fi îngrădit dreptul la muncă. Pe numele său Alina Agafiței (foto dreapta), tânăra l-a făcut “impertinent” și nu o dată a denigrat meseria de jurnalist a colegului nostru. Cu diplome la University of Łódź sau Høgskulen i Volda, Agafiței e reprezentantă de partea de comunicare la Târgul de Cariere. Tânăra lucrează și ca “postac” în online pentru cinematograful Victoria, deținut de directorul Festivalului Internațional de Film Transilvania, regizorul Tudor Giurgiu, împreună cu Primăria Clujeană sau PR la festivalul de film de la Câmpulung. În trecut, ieșeanca a mai lucrat și la Uniunea Armenilor din România.
În seara de joi, în urma unui mesaj lăsat de jurnalistul evenimentar pe “wall”-ul lui Agafiței, cu care se avea reciproc în lista de prieteni virtuali, după ce angajata de la cinematograful de pe Eroilor a publicat pe pagina de facebook a Cinema Victoria mai multe articole scrise de evenimentar, aceasta s-a făcut foc și pară.
Menționăm că nici un reprezentant al proiectului media evenimentar nu a solicitat vreodată vreo reducere sau vreo gratuitate legată de activitatea cinematografului Victoria din Cluj-Napoca. Toate subiectele publicate pe site după vizionarea de filme sau participarea la activități în cadrul locației de pe Eroilor au fost realizate cu bani din buzunarele proprii.
Agafiței și-a ieșit din pepeni și a început să arunce cu amenințări. Ea a promis că proiectului media evenimentar i se va împiedica dreptul la muncă și va fi interzis la cinematograful Victoria, susținut din bani publici de Primăria clujeană. Cinematograful este condus de managerul Gabriela Bodea, fost director regional al Regiei Autonome de Distributie si Exploatare a Filmului (RADEF)
Unul din motivele pentru care tânăra PR-istă a sărit la gâtul reporterului evenimentar a fost și acela că cel din urmă ar fi spus că lucrările la holul cinematografului clujean durează de un secol. În articolul nostru din 26 iunie 2018, scris în exclusivitate, am publicat informația că timp de o lună, „din 2 iulie și până în 2 august” sala de cinema de la Victoria urma să fie închisă pentru ca în hol să fie amenajat un bar, unde cei interesați să poată găsi băuturi răcoritoare, bere, cafea sau popcorn.
Deschiderea din 2 august s-a prelungit până în 6 august, iar de atunci niciun reporterul evenimentar nu s-a mai interesat despre subiect. Cu toate astea, joi seară, la cinematograful Victoria nu exista încă vreo cafenea. Locul este în momentul de față renovat, însă lipsește și cel mai subtil semn a ce ar putea să se deschidă acolo.
După episodul întâmplat joi seară, rugăm insistent și cu nevoie ca Asociația Profesioniștilor din Presă – Cluj (APPC) să intervină prompt, ca de fiecare dată când a fost nevoită să o facă pentru a stopa acest șanț tot mai larg, dintre PR-i și jurnaliști, săpat de primii dintre ei. APPC se descrie ca a fi “Asociaţia care militează pentru perfecţionarea profesională a jurnaliștilor, pentru crearea unui climat decent şi echilibrat de dezbatere între media și ceilalți actori publici, consolidarea imaginii jurnalistului în societate precum şi pentru evitarea ori corectarea derapajelor deontologice.”
CONVERSAȚIA reporter – Alina Agafiței
[rl_gallery id=”2776″]