Nikos Vertis concertează prima data la Cluj-Napoca, în 15 februarie 2024, la BT Arena. Cântărețul grec născut în Olanda, multi-câștigător al discului de platină, spune că se simte în România ca și acasă. În cariera sa muzicală, Vertis a străbătut „drumul” de la un public de 500 de persoane, la un turneu mondial de douăzeci de concerte în Australia, Statele Unite, Canada și Europa, în 2009. Primul concert susținut în România s-a întâmplat la Sala Palatului, în 2015.

Nikos Vertis este unul dintre cei mai iubiți artiști al Greciei și susține în România mari petreceri bouzoukia. Artistul este câștigător al mai multor discuri de platină și spune că în România se simte ca și acasă. Într-un interviu oferit la Pro Tv, Nikos Vertis spunea: «În Grecia spunem așa: „Oamenii urăsc banii, dar nimeni nu urăște gloria”. Prima dată când am cântat în fața publicului a fost la examenul pentru școala de muzică. Am cântat cu chitara în fața unui public format din 500 de oameni.»

Concertul anului al lui Nikos Vertis va fi susținut în România, la Cluj-Napoca, la BT Arena, în 15 februarie 2024, de la ora 21.00. Prețul biletelor este între 238 de lei la 795 și se pot achiziționa de AICI.

Cântărețul grec spune că niciodată nu a visat să fie faimos. El se descrie ca un fost simplu chitarist, care avea ca pasiuni kartingul, scuterele acvatice și mașinile puternice, iar, mai nou, pe toate le-ar da pe o plimbare la munte. Vertis spune că se îmbogățește sufletește de către lucrurile simple, că este un om iertător și vesel, căruia nu-i place să fie supărat.

„Pentru mine Romania este ca a doua casă. Sunt foarte impresionat de fidelitatea publicului român, care imi fredoneaza piesele de atâția ani chiar dacă nu cunoaste limba greacă, ceea ce îmi întărește convingerea că muzica este un limbaj universal.”, spune Nikos Vertis.

Nikolaos Vertis Arvanitidis (Alfabetul grec: Νίκος Βέρτης, n. 21 august 1976), este un interpret grec ce s-a născut în Gorinchem, Olanda. Până în prezent, a lansat cinci albume de studio, un single CD și două albume ediții speciale în format CD/DVD.

La vârsta de șase ani, Vertis și familia lui se mută la Salonic, în Grecia, iar la șapte începe să cânte la bouzouki, pentru ca în jurul vârstei de 15 ani să înceapă studiul muzicii vocale. La 16 ani se întoarce în Olanda, unde urmează un liceu tehnic. Peste doi ani revine în Grecia pentru a-și satisface obligațiile militare, la finalul cărora se dedică iubirii sale pentru muzica interpretativă. Începe să cânte în mici cluburi din Salonic și alte locații din regiunea Macedoniei grecești. În vara lui 2002 cântă în popularul club „Rodon”, unde produce un impact puternic, încheind aici un contract până la sfârșitul verii lui 2003.

În 2003, Vertis semnează un contract cu Universal Music Grecia și își lansează albumul de debut, intitulat „Poli Apotoma Vradiazei” / „Se face repede seară”. Pentru sezonul de iarnă 2003 – 2004, Vertis se mută la Atena, Grecia, unde colaborează cu Peggy Zina în clubul „Apollon”. La cea de-a treia gală anuală a „Arion Music Awards”, din 2003, Vertis câștigă premiul pentru „Cel

În octombrie 2008, Vertis începe un turneu mondial de douăzeci de concerte în Australia, Statele Unite, Canada și Europa, finalizat pe 17 ianuarie 2009 la HMV Hammersmith Apollo, în Londra.

Cel de-al cincilea album de studio al lui Vertis, „Ola Einai Edo” / „Aici e totul” a fost anunțat inițial a fi lansat în februarie 2009, dar a apărut la începutul lui aprilie. Cele două piese sunt compuse de Christos Nikolopoulos, Antonis Vardis și Dimitris Dekos. Este lansat în trei versiuni: un album standard de 12 piese într-o casetă de bijuterii, o ediție într-o cutie rectangulară cu un CD bonus „Mega-Mix” cu 13 dintre cele mai mari hituri de-ale sale și o versune ce include o revistă. De asemenea, ca parte a campaniei promoționale a Universal Music, ediția standard s-a vândut pentru 9.90 euro, aproape jumătate din prețul obișnuit al albumului. Primul single, „Den Teliosame”, a fost lansat la radio la începutul lui aprilie și este o baladă de dragoste; clipul video a fost creat și regizat de Giorgos Gabalos.